Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 29. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel – Baloghné Oravetz Anett- Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Térfigyelő rendszer, 2019-es közbeszerzési terv, tulajdonviszonyok rendezése a Halas Thermál fürdőben - Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. Elkészült a térfigyelő kamerarendszer kiépítésének ütemterve, folyamatosan bővül majd a kamerával ellátott helyek száma városunkban. A Csillagvizsgálóról, a Napsugár Óvodák vezetői pályázatáról, valamint a 2019-es közbeszerzési tervről is megtudhatnak részleteket. Ez az év az építkezés éve lesz, több pályázat gyakorlati kivitelezése 2019-ben fog befejeződni. Szó volt még ingatlan hasznosításról, új emléktábláról és két újabb pályázat elindításáról is. A Halas Thermál Fürdő tulajdonviszonyainak rendezésére is sor kerül, a részletekről Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Felébredni az álomban - Bérczesi Róbert zenész a Sztárportréban! Fel tudok ébredni az álmomban, és ébren tudok lenni benne néhány másodpercig. Időbe telt amíg rájöttem, hogy ez hogyan működik. Amikor például egy teremben találom magam, ahol emberek buliznak és táncolnak, akkor én azt látom, hogy senki nem tudja, hogy álmodunk. Mindenki mint a holdkóros, kiguvadt szemmel téblábol. A többi ember nem tudja, hogy én felébredtem. Ilyenkor ugyanolyan szilárd ami szilárd, ugyanolyan folyékony ami folyékony, az ételeknek ugyanúgy vannak ízei, ha megharap a kutya ugyanúgy fáj. Az ember ugyanúgy érez mindent, a csókot is, és minden mást is. Én általában repülni szeretek ilyenkor. Az első lecke az, hogy lefekvés után, elalvás előtt az embernek tudatosítania kell magában, hogy fel akar ébredni az álmában. Szinte egyből fog érkezni a jelzés.  Bérczesi Róbert elkészítette élete eddigi legvidámabb lemezét, A napsütötte rész címmel: "Minden úgy van megírva, ahogy a nagykönyvben meg van írva, hogy hogyan kell szerkeszteni egy dalt. Az volt a célom, hogy egy egységes, egyszerű lemezt írjak, ami barátságos, kedves és szelíd dalokkal van tele, és mindegyikben van refrén."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Autódoki

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Herman Wouk Zendülés a Caine hadihajón (Megjelenés éve 1951.) A Zendülés a Caine hadihajón című Pulitzer-díjas regény Herman Wouk tollából származik 1951-ből. A könyvben olvasható zendülés soha nem történt meg az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészeténél, hanem csupán egy fikció, amely Wouk személyes tapasztalatairól szól a második világháborúban a Csendes-óceánnál szolgáló aknakereső-romboló fedélzetén. A cselekményben a katonai bíróság tárgyalása jelenti a drámai tetőpontot. Zendülés a Caine hadihajón /The Caine Mutiny Court-Martial/ amerikai háborús filmdráma, 100 perc, 1988.

14:00 – Önindító: Jeremiás Donát városunk élsportolójának életfilozófiája. A Szilády végzős tanulója életében az elmúlt év nagyon sok változást hozott. Régi Európa bajnoksági eredményeket hozó számát a 400 méteres gátfutást elengedve, új területeken is kipróbálta magát. Mivel pszichológusnak készül, jóval több időt kell fordítania a tanulásra. Kicsit az élsport szigorából engedve az élvezet és új területek kerülhetnek előtérbe. Jóval nagyobb szerepet kapott életében a barátság, illetve a szerelem. Bátran vall ezekről a területekről is. Meglepő lehet a mai korban, hogy hívő fiatalként mit jelent számára Isten jelenléte. Az Isten iránti bizalom, hogyan segít neki letenni a félelmeket, szorongásokat és megkönnyebbülve ezektől tisztán az előtte álló feladatra koncentrálva futni a cél felé, a pályán és az életben is! Feltétlenül tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Szívátültetésekben második lett Európában a Semmelweis Egyetem. Magától is képes lehet gyógyítani szervezetünk a cukorbetegséget. Idáig nem ismert, rejtett vérerek hálózzák be csontjainkat. Negatív tömege lehet a hanghullámoknak. Megvan mit bányászhatnak először a Holdon. Megoldották a Szaturnusz egyik rejtélyét. Kapu nyílhat egy másik univerzumba.

19:00  - Szép Álmokat: Az útitárs

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30- Hitvalló: Miklós János atya

21:00 – Serkenj fel: Baloghné Oravetz Anett - Református (ismétlés), Lélekműhely: A hitetlenség/a hit ellen ható tényezők 2.   2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Pokol a hegyek között