Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 27. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények és Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Carmen. „Hatalmas szemei voltak. Szépen íveltek, feketék. Tökéletes bőre olyan volt, mint a réz; az ajka kicsit erős, de szép vonalú, mely látni engedte fogait, amik oly fehérek voltak, mint a hámozott mandula. Szinte túl sok haja volt, fekete, ami kékben játszott, mint a holló szárnya. Meglepő, vad szépség volt, akit ki egyszer látott, soha nem felejtett el. De főként a tekintete... érzéki és vad tekintete... Kétszer szúrtam meg. A második után némán esett össze. Még mindig látom a nagy szemeit, ahogyan rám néztek. Ahogy elhomályosultak és lecsukódtak.” Bizet: Carmen című operájáról szól mai és egy későbbi Klasszikusok órája.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Homolya Borbála életútja - Szarajevótól Etiópiáig. A vajdasági származású, egykor testnevelő és újságíró hihetetlen lelkesedéssel és  életerővel bír ma is. Alig néhány hónapja költözött városunkba, máris önkénteskedik a közösségért. Életútja rendkívül izgalmas és fordulatos, élsportoló és testnevelő, majd közösség szervező és újságíró, de egészségvédő tévétornát is vezetett. Majd a szarajevói harcok alatt öt éven keresztül önkénteskedett a kórházban. Az elmúlt években bejárta a világot, látta Etiópia mély szegénységét, Dubai extra gazdagságát. Mindenütt és mindig a szeretet és összefogás misszionáriusa volt és az mai napig is. A legfontosabb tisztségünk a világban, a legnehezebb helyzetben is, embernek maradni. Lélegezzük be a szeretetet és lélegezzük ki a nyugtalanságot, ez segített és segít mai napig neki és nekünk is, minden helyzetben. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

18:00 – Ökumenikus imahét – Hozdik Zsolt (katolikus) - ÉLŐ

19:00 – Szép álmokat: A királyfi papagája

19:15 – Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A hitetlenség/a hit ellen ható tényezők 1.  3. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Pokol a hegyek között