Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 16. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása és Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Kati Marton: Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot (Corvina kiadó 2012.) című könyvéről. Kati Marton könyvének ismertetője az átlagosnál nagyobb hallgatottságot ért el, továbbá az elhangzottakkal kapcsolatban észrevételek, és kérdések érkeztek. Leginkább az írónő által választott mottó váltott ki figyelemre méltó reakciót. Ez a mottó, Kösztler Artúr egyik írásából származó citátum, amelynek rezüméje: magyarnak lenni kollektív neurózis.  A felvetett színvonalas kérdések és észrevételek válaszra köteleznek. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: ifj. Szegedi Gábor pusztafogat bemutatói Kínában. Mint a mesében apa után a fiú viszi tovább a pusztafogat bemutatókat és versenyeket. A magyar virtus Norvégia után Kínában öregbíti hazánk hírnevét. Az elmúlt 4 év eseményeit meséli el riportunkban Gábor, melyben megismerjük hogyan is indult el ebben a hatalmas és varázslatos országban karrierje. Nemrégiben egy neves kínai lovas magazinban is megjelent róla egy cikk, mely igen nagy megtiszteltetés. Feltétlenül tartsanak velünk és legyünk együtt büszkék a Kínában bemutatózó 8-as pusztafogatra és hajtójukra ifj. Szegedi Gáborra! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Az első trimeszter - beszélgetés Király Krisztina védőnővel. A teherbeesés teljes mértékben megváltoztatja az anya testét, lelkét, de ugyanekkora változás ez a család életében is. A fogantatástól a 12. hét végéig rengeteg átalakulás megy végbe a nő és a kisbaba szervezetében is. A változás nehézségeiről, jeleiről, a belső félelmekről, aggodalmakról és az örömről is beszélgettünk Király Krisztinával, aki a védőnők szemszögéből nyújt segítséget a hallgatóknak. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Jogok és kötelességek a közlekedésben, csúszós utak - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Nem érdemes szabálytalanul parkolni, mert sokba kerülhet. Gyakran szabályt szegünk, minden korosztálynak megvan a saját magyarázata, mégis ezen a hozzáálláson változtatni kellene. Vannak városok, ahol jobb a közlekedési morál, mint Kiskunhalason, érdemes példát venni róluk. A jogainkat tudjuk, de a kötelességeinket nem minden esetben vagyunk hajlandók megtenni. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről.

14:00 – Sztárportré: A Sztárportré vendége Árpa Attila! Azt, hogy filmes akarok lenni, mindig is tudtam. Apám is filmes volt, anyám is forgatásokon dolgozott. Német az anyanyelvem, az angol a második nyelv nekem, és a magyar az, amit a legkevésbé beszélek jól, amiben hallható az akcentusom. Annak idején, amikor elkezdtem a színészetet, játszottam Németországban színházban, sorozatokban is kisebb szerepeket, gyerekszínészként is, de egy dolgot nem vettem figyelembe: hogy nem voltam jó. Volt egy időszak, amikor tulajdonképpen le is tettem erről az egészről. Ez addig tartott, amíg fel nem kértek a Czukor Show című filmre, ahol egy tv producert kellett játszanom. Ott ismét láttam reményt, mert a kritikusok is szerették, és tulajdonképpen visszanyertem a hitemet a színészetbe. Addigra már tudtam azt is, hogy miért akarok színész lenni: Minden egyes szerepem, mint színész, egyfajta gyakorlat vagy tanfolyam, amit később majd rendezőként tudok alkalmazni. Árpa Attila színházban jelenleg 2 főszerepet játszik.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: 30 év története 25 percben - Ván Barnával a Ván Iroda Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. Dr. Ván Lajos 30 évvel ezelőtt kezdett bele vezetői munkája mellett a könyvelésbe, számviteli feladatok ellátásába, először az otthonuk étkezőjében, majd a szenes pincéjükből átalakított irodában. Az ügyfélkör növekedése folyamatos volt, ami változásokat követelt. Ván Barna fiatalon kezdett segíteni édesapjának, majd szó szerint belenőtt az iroda vezetésébe. Tanulmányai elvégzése közben folyamatosan dolgozott édesapja vállalkozásában, 2000-re átvette az ügyvezetői feladatokat. Jelenleg félszáz ügyfél igényeit látják el 30-35 fő alkalmazottal. A fejlődésről, a változásokról, a könyvelői szakma jelenlegi helyzetéről is beszélgettünk Ván Barnával, a Ván Iroda Kft. ügyvezetőjével.

19:00 – Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Juhász Katalin

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A hitetlenség szívünk mélyén élő jellemzői  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt