Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 15. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel – Balogh Róbert - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A 2018-as év értékelése Farkas Dániel alpolgármesterrel. A 2018-as év sikeresen zárult, rengeteg felújítás, sikeres pályázati munka és kormányzati támogatás is érkezett az elmúlt évben városunkba. Felidézzük az intézmény felújításokat, a kormányzati támogatásból elkezdődött munkálatokat, sorra vesszük a megújult utakat és a jelenleg is zajló beruházásokat. Gyakorlatias lesz a 2019-es év is, egy kicsit előre is tekintünk Farkas Dániel alpolgármesterrel. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportré vendége Árpa Attila! Azt, hogy filmes akarok lenni, mindig is tudtam. Apám is filmes volt, anyám is forgatásokon dolgozott. Német az anyanyelvem, az angol a második nyelv nekem, és a magyar az, amit a legkevésbé beszélek jól, amiben hallható az akcentusom. Annak idején, amikor elkezdtem a színészetet, játszottam Németországban színházban, sorozatokban is kisebb szerepeket, gyerekszínészként is, de egy dolgot nem vettem figyelembe: hogy nem voltam jó. Volt egy időszak, amikor tulajdonképpen le is tettem erről az egészről. Ez addig tartott, amíg fel nem kértek a Czukor Show című filmre, ahol egy tv producert kellett játszanom. Ott ismét láttam reményt, mert a kritikusok is szerették, és tulajdonképpen visszanyertem a hitemet a színészetbe. Addigra már tudtam azt is, hogy miért akarok színész lenni: Minden egyes szerepem, mint színész, egyfajta gyakorlat vagy tanfolyam, amit később majd rendezőként tudok alkalmazni. Árpa Attila színházban jelenleg 2 főszerepet játszik.

12:00 – Retro magazin: Önindító: Allen Memories zenekar

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Kati Marton: Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot (Corvina kiadó 2012.) című könyvéről. Kati Marton könyvének ismertetője az átlagosnál nagyobb hallgatottságot ért el, továbbá az elhangzottakkal kapcsolatban észrevételek, és kérdések érkeztek. Leginkább a írónő által választott mottó váltott ki figyelemre méltó reakciót. Ez a mottó, Kösztler Artúr egyik írásából származó citátum, amelynek rezüméje: magyarnak lenni kollektív neurózis.  A felvetett színvonalas kérdések és észrevételek válaszra köteleznek.

14:00 – Önindító: Ördög Vivien, Tóth Blanka és Tornyai Miklós diákok nyilatkoznak. Ismét sziládys diákok nyilatkoznak szabadidőről, az elmúlt téli szünetről és a 2019-es évkezdésről. Természetesen szóba kerül a hétvégi Szilády kupa, melyen való szurkolásra nagy erőkkel készülnek! Tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Hogyan lehet gyorsítani az okostelefon működését. Új, kvantum számítógépet mutattak be. Ismét amerikai a világ leggyorsabb szuperszámítógépe. Jöhet a sétálni tudó autó. Speciális sisak segíthet a jó alvásban. Itt az eddigi legpontosabb vérnyomásmérős óra. Lélegzetből mutatja ki a rákot is egy új eszköz. Csaknem 300 kiló zöldséget sikerült termeszteni az Antarktiszon. Növénykísérlet kezdődött a Holdon.

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30- Hitvalló:Láng András atya 2. rész

21:00 – Serkenj fel:Balogh Róbert - Református (ismétlés), Lélekműhely: Az erkölcsi cselekvés motívumai 1.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni