Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 12. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mozgáslehetőség, közösségi élmények, zenei élmény - beszélgetés Mándity Lászlóval. Ezek együttesen elérhetőek a néptánc segítségével. Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével, a Művészeti iskola táncpedagógusával beszélgetek a tánc életében betöltött szerepéről, a kezdetekről, a családról és a tánc jelentőségéről a gyerekek életében.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Digitális Pedagógus Díj - beszélgetés Kovács Ibolyával az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesével. Az IKT eszközök kreatív alkalmazása a tanítási gyakorlatban című pályázat során 150 beérkezett projekt közül a legmagasabb pontszámot érte el Kovács Ibolya és Jakabfi Márta projektje. Megtudhatják, honnan is indult el a története ennek a projektnek, a kényszer, az iskola nyomása, a fáradtság elleni kreatív pedagógiai munka csodákra képes. A robotokkal való térbeli alkotás, egy mese feldolgozása és az ahhoz kapcsolódó digitális eszközök használata rendkívül sok képességet fejleszt, azon kívül, hogy izgalmas is a diákok számára. Kovács Ibolya a Fazekas Mihály Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanárával, Jakabfi Mártával együtt valósította meg azt a projektet, amely bekerült a digitális módszertárba és a jógyakorlatok közé, a részletekről Kovács Ibolyával beszélgettünk. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: ifj. Szegedi Gábor pusztafogat bemutatói Kínában. Mint a mesében apa után a fiú viszi tovább a pusztafogat bemutatókat és versenyeket. A magyar virtus Norvégia után Kínában öregbíti hazánk hírnevét. Az elmúlt 4 év eseményeit meséli el riportunkban Gábor, melyben megismerjük hogyan is indult el ebben a hatalmas és varázslatos országban karrierje. Nemrégiben egy neves kínai lovas magazinban is megjelent róla egy cikk, mely igen nagy megtiszteltetés. Feltétlenül tartsanak velünk és legyünk együtt büszkék a Kínában bemutatózó 8-as pusztafogatra és hajtójukra ifj. Szegedi Gáborra! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Bánk bán. Amikor Erkel Ferenc következő operája írásához keresett librettót, Egressy Gábor színész ötlete lehetett, hogy testvére, Egressy Béni szövegkönyvére készüljön a következő történelmi témájú Erkel-opera, mivel a sikeres Hunyadi László librettóját is ő írta. Az opera lassan állt össze, mert a szabadságharctól a cenzúrán át a művészeket akadályozó politikai légkörig sok minden hátráltatta a színpadra állítást. Csak 1861-ben került sor a bemutatóra. A továbbiakban mind zeneileg, mind szövegileg és dramaturgiailag át lett dolgozva a mű a könnyebb előadhatóság miatt – majd az eredeti partitúra rekonstrukciójának igénye is megjelent. Jelenleg nem alapértelmezett színházi gyakorlat, hogy az eredeti verziót játsszák.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A vallási ítéletalkotás 6 foka 2. - A mély hit jellemzői Mt.15,21-28 alapján 1.  3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni