Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 14. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: A január 11-13-ig tartó Szilády Kupáról nyilatkoznak sziládys játékosok, Suhajda Merlin, Faddi Dávid, Földes Péter valamint Szász Hanga. A 2019-es év első nagy volumenű iskolai labdarúgó rendezvényére, a XII. Szilády kupára immár 2. alkalommal kerül sor a Dékáni sportcsarnokában. 10 csapat méri össze az erejét a középiskolás fiú, és 4 csapat a középiskolás leány kategóriában. A városi középiskolák csapatain kívül lesznek csapatok Kecskemétről, Szegedről, Kiskunmajsáról, Kunszentmiklósról és Lengyelországból is.  Megismerjük hogyan is készül a sziládys csapat. Azt is megtudjuk, hogy a tavalyi 3. hely és az idei Dékáni kupa 3. hely mellett a református országos bajnokságot megnyerték, zsinórban már harmadszor a legények. A fiúknak is lányoknak is természetesen cél a dobogó csúcsa. Várnak minden lelkes szurkolót a szervezők a színvonalas meccsekre! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Digitális Pedagógus Díj - beszélgetés Kovács Ibolyával az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesével. Az IKT eszközök kreatív alkalmazása a tanítási gyakorlatban című pályázat során 150 beérkezett projekt közül a legmagasabb pontszámot érte el Kovács Ibolya és Jakabfi Márta projektje. Megtudhatják, honnan is indult el a története ennek a projektnek, a kényszer, az iskola nyomása, a fáradtság elleni kreatív pedagógiai munka csodákra képes. A robotokkal való térbeli alkotás, egy mese feldolgozása és az ahhoz kapcsolódó digitális eszközök használata rendkívül sok képességet fejleszt, azon kívül, hogy izgalmas is a diákok számára. Kovács Ibolya a Fazekas Mihály Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanárával, Jakabfi Mártával együtt valósította meg azt a projektet, amely bekerült a digitális módszertárba és a jógyakorlatok közé, a részletekről Kovács Ibolyával beszélgettünk.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Hegedűművész leszek - Rabb Luca mesél, aki 7 évesen eldöntötte és mára megvalósította álmát.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Leszállt a Hold sötét oldalán egy kínai űrszonda. Soha nem voltunk még ilyen közel ilyen távoli égitesthez. Hazai kutatás a fényszennyezés csökkentésére. Az okos városokban sokkal gördülékenyebb az élet. 8 találmány, ami meghatározta 2018-at. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak korábbi adásokból. Tartsanak velünk!(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30 – Hitvalló: Láng András atya 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Az erkölcsi cselekvés motívumai 1.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni