Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 07. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Bata Viola a Pont Karaoke verseny különdíjasa mesél éneklésről, családról. Viola a Szilády végzős tanulója hosszú évek után ismét résztvevője, majd különdíjasa lett a halasi tehetségkutatónak. Szinte gyermekkora óta énekel, a zenéléssel az egész család kapcsolatban van. Épp most gitározni tanul. Viola tapasztalata, hogy a zene terápiás hatással van a lélekre, gyógyít és örömöt ad, vagy épp vigasztal, ha szükség van rá. A karácsonyi családi ünnep szerves része náluk a testvérek szülők együtt muzsikálása! Hallgassuk együtt Violát! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Erasmus+Anglia-Németh István matematika-informatika szakos tanárral beszélgettünk. Németh István a Szilády gimnázium matematika-informatika szakos tanára beszélt angliai útjáról. Az utazás, a szállásadó család és a továbbképzést tartó intézményről is megtudhatnak részleteket. A CLIL program egy egészen új megközelítésben támogatja az idegen nyelv oktatást, figyelembe véve a mai diákok eltérő adottságait is. Módszerek, ötletek, fejlesztések a hatékony oktatás szolgálatában. Egy angol középiskola a Balcarras szokásaiba, rendjébe és működésébe is bepillantást nyernek, ha velünk tartanak.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Olvasni jó! Olvasni öröm! - Szabó-Kocsis Ádámmal

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Új korszak kezdődött a Mars-kutatásban. Káprázatos havas kép készült a Marson. Drágaköveket rejtő bolygóra bukkanhattak. Miért gyorsabbak a keleti irányú repülőutak. Különleges leletet találtak Pompeji romjai között. Zongorázó műkezet fejlesztettek ki. Zsebben is elfér a világ legkisebb kivetítője. A háziállatok segíthetnek az allergia elleni védelemben. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak korábbi adásokból. Tartsanak velünk! (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Mikszáth Kálmán - A két koldusdiák

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30 – Hitvalló: Varga János atya 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A vallási ítéletalkotás 6 foka 1.  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen