Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 02. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Denis Diderot - Az apáca

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Kati Marton Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot (Corvina kiadó 2012.) A népszerű, magyar származású amerikai újságírónő új könyve annak a kilenc magyar emigránsnak az élettörténetét dolgozza fel, akik a nácizmus elől külföldre menekültek, s akik új hazájukban a maguk területén, a tudományban vagy a művészetben világhíresek lettek, s kiemelkedően fontos helyet töltenek be a huszadik század történelmében, kultúrájában, művészetében.(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Csiszér Lászlóval, a dicsőítő muzsikálás közismert alakjával beszélgetünk Istenbe vetett reménységről, zenélésről. Az erdélyi származású, négy gyermekes zenekarvezető Kecelen él, így jóval többször találkozhatunk vele. Hosszú évek óta tekinti missziójának, hogy énekeljen és beszéljen társaival együtt Isten kimeríthetetlen szeretetéről, elfogadásáról, jóságáról. Nemrégiben a Szilády gimnáziumban lépett fel és Bata Violával énekeltek együtt a diákok és tanáraik nagy örömére. Hogy alakul a szolgáló éneklő közösség élete, helyi és határon túli fellépései, no és hogyan neveli négy gyermekét, szerető szívvel, de határozott kereteket is felmutató módon? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

11:00 – Talpig Civilben: Wiegerda az Eltérő Fejlődésű Gyermekekért Alapítvány - Maruzsenszki Ernával az alapítvány titkárával beszélgettünk. Az alapítvány több mint 40 évvel ezelőtt jött létre, nevét pedig egy kedves holland hölgyről kapta, aki nagy összeggel támogatta a fogyatékkal élőket. Az alapítvány történetéről, céljairól, megvalósult feladatiról is beszélgettünk Maruzsenszki Ernával, az alapítvány titkárával. Csodálatos dolog végigkísérni a fogyatékkal élők felnőtté válását, és ebben a folyamatban segítséget nyújtani nekik. Megismerhetik az alapítvány éves munkáját és a jövőbeli terveiket is. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Újévi jókívánságok, gondolkodásmódunk megváltoztatása, tolerancia, önmérséklet - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Az új évben is érdemes vigyáznunk az utakon, legyünk türelmesek és toleránsak a közlekedő társainkkal és vigyázzunk a  gyermekekre. Át kellene állítani a fejünket, a gondolkodásmódunkat, hogy ebben az évben ne legyen annyi baleset,mint 2018-ban. Tolerancia és önmérséklet, ez legyen a 2019 két legfontosabb irány a közlekedésben, a részletekről Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.

14:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak korábbi adásokból. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Erasmus+Anglia-Németh István matematika-informatika szakos tanárral beszélgettünk. Németh István a Szilády gimnázium matematika-informatika szakos tanára beszélt angliai útjáról. Az utazás, a szállásadó család és a továbbképzést tartó intézményről is megtudhatnak részleteket. A CLIL program egy egészen új megközelítésben támogatja az idegen nyelv oktatást, figyelembe véve a mai diákok eltérő adottságait is. Módszerek, ötletek, fejlesztések a hatékony oktatás szolgálatában. Egy angol középiskola a Balcarras szokásaiba, rendjébe és működésébe is bepillantást nyernek, ha velünk tartanak. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Mikszáth Kálmán - A két koldusdiák

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Pető Gábor atya

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Az éretlen, az individuális és az érett hitű felnőtt ember 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen