Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 17. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! -  Balogh Róbert - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Székely Bence informatikus mesél. Mai magazinunkban az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb pályáról, az informatikus szakmáról mesél a volt sziládys diák. Az intézmény szakmaszimatoló napján az erre a pályára készülő diákok faggatták Bencét és Huber Szilárdot erről. Szerencsére Bence az ott elhangzottakat megosztja veletek is, feltétlen tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Természetfotózás Kis Csaba szemével. Egészen egyszerű fotóktól, az év legjobb természetfotósa díjig végigjártuk Kis Csaba eddigi munkáit. Megtudhatják, hogy igazán jó képet a madarakról csak akkor lehet készíteni, ha megfigyeljük az adott madárfaj viselkedését, hogy ki lehessen  számítani mi kerüljön a képre az exponálás pillanatában. Csaba arról is beszélt, hogy mekkora kitartásra van szükség egy jó fotó elkészítéséhez és azt is megtudhatják, melyik képével ért el több nemzetközi elismerést is. A Kiskunszt Fotóklub munkájáról, kiállításairól és Csaba terveiről is beszélgettünk.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Boldogságra vagyunk teremtve, Honti Irén evangélikus lelkésznővel beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Száguldó aszteroidához ért el egy űrszonda. Csodaanyagot készítettek kutatók sima PET-palackokból. Felfedeztek egy új pókfajt, amelyik úgy szoptatja a kicsinyeit, mint az emlősök. Leállítják és továbbfejlesztik a nagy hadronütköztetőt. Percek alatt kimutathatja a rákot egy új teszt. Nagyon vékony nanocsipesszel vizsgálhatják a sejteket. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Isten áldotta tehetség vagy, de nem tehetsz róla. Oszvald Marika: "Édesapám azt mondta nekem: Marikám, te egy Isten áldotta tehetség vagy, de nem tehetsz róla. Ezt azért mondta, hogy maradjak mindig szerény, és hálás. Felvilágosítottak a szüleim, azt mondták: Marika, benned akkora hév van, hogy ha a színpadra kerülsz, és nem leszel sikeres, akkor te egy boldogtalan ember leszel. Én azt mondtam: dehogy leszek boldogtalan, fent fogok állni a színpadon, a fény majd rám szegeződik, gyönyörű ruha lesz rajtam, szól majd a szép zene, ott állok majd a hatodik sorban a kórusban, nekem az is boldogság lesz. Nálam így indult. Gyermekként a tetszeni vágyás volt bennem, de már egész pici koromban is. Mindenkinek tetszeni akartam, és ezért énekeltem már 4-5 éves koromban. 7 évesen már a Pillangókisasszony nagyáriáját énekeltem, mert azt hallottam otthon. Apukám 20 opera főszerepet énekelt el, csodálatos hangja volt. Csodálatos ember volt, nagyon jó apa volt, tökéletes volt. Anyukám is tökéletes volt. Apukám azt mondta, hogy anyukám még tehetségesebb volt mint én. Nagyon nagy szeretetben voltak, és a családunk is. Túlzás amit mondok, de én úgy érzem, hogy minden ember a testvérem. Tehát minden ember lehetne a családtagom, valahogy mindannyian egy tőről fakadunk." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Karácsonyi Ének

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és A főnix rendje

 20:30 – Hitvalló: Nádasdy Borbála 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Téves érzések: mit kezdjünk velük? Évad végi kérdések 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz