Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 05. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Egy nagyon angolos botrány (A Very English Scandal) angol filmsorozat, bemutató: 2018 év. Az első brit politikus megdöbbentő története, akit bíróság elé állítottak gyilkosságra való felbujtásért. Jeremy Thorpe a Liberális Párt meghatározó alakja volt, az angol politikai élet legfiatalabb pártvezére. A politikus azonban egy titkot rejtegetett a világ elől. Amikor a homoszexuális exszeretője, Norman Scott a nyilvánosság elé lépett, veszélybe került Thorpe karrierje, aki végül kétségbeesett lépésre szánta el magát. Pere örökre megváltoztatta a politikát. John Preston könyvéből. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Fekete Ágnes riportja Mervay Mátyással. Mervay Mátyással, aki jelenleg Amerikában tanul, a kínai-magyar történelmi kapcsolatokat kutatja. Erről beszélgetett a Kossuth rádióból jól ismert riporterrel. Mátyás éveken át élt Kínában. Arról mesél többek között, hogy érintette őt az, hogy a pápa elfogadta a kommunista hatalom által kinevezett püspököket legitim egyházi vezetőként. A téma tehát a keresztények helyzete Kínában, a kínai kommunizmus működése, megannyi izgalmas, napjainkat érintő kérdés. Feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Talpig Civilben: Hétszínvirág Óvodai Alapítvány - beszélgetés Huczekné Törköly Tímeával, az alapítvány kuratóriumi tagjával. 24 évvel ezelőtt jött létre a Hétszínvirág Óvodai Alapítvány, amely a Kuruc vitézek terén működő óvoda életét segíti. Az adományokból, támogatásokból az óvoda pedagógiai programját támogatják, a néphagyományokat, a népszokásokat ismertetik meg a gyerekekkel. Az éves rendezvényeket a jeles napokhoz igazítják, de új ötleteket is megvalósítanak az alapítvány segítségével. Távolabbi terveik közt szerepel az is, hogy az eltérő nevelési igényű gyerekek oktatásához, neveléséhez szükséges új módszereket elsajátítsák, az ehhez szükséges eszközöket beszerezzék. A részletekről Huczekné Törköly Tímeával az alapítvány kuratóriumi tagjával beszélgettünk.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Arat a halál az utakon, figyelem és példamutatás a közlekedésben - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Mikor engedd el a kezét?- ez a következő kampány mondat az Autós Nagykoalíció új érzelmeket célzó, baleset megelőzési sorozatában. Sajnos arat a halál az utakon, érdemes lenne sokkal figyelmesebben és körültekintőbben közlekednünk. Ne legyünk önzőek, mutassunk pozitív példát, igyekezzünk az utakon, járdákon egy nagy társasjáték szereplőiként gondolni egymásra. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről.

14:00 – Sztárportré: Idén is volt, januárban ismét lesz! Gálvölgyi János: "Az első emlékem a Táncdalfesztivállal kapcsolatban: Azt hiszem 1966 nyara volt, amikor mentem haza, és az 5-ös buszra valahol a Városligetnél felszállt egy gyönyörű szép fiatalember - marha elegáns volt, szürke öltönyben, a haja belőve. Leszállt a Madách Színháznál, ezután én hazamentem, bekapcsoltuk a tévét, néztük a Táncdalfesztivált, és egyszer csak megláttam azt a fiatalembert, akivel együtt utaztam a buszon - úgy hívták, hogy Szécsi Pál. 1968 volt, amikor én a Ki mit tud? -on mint parodista vettem részt, és ezután rengeteget léptem fel, több mint három évig ugyanezekkel a csoda emberekkel."  Táncdalfesztivál az Arénában! A műsorvezető páros, a tavaly nagy lelkesedést kiváltó, és 12.000 embert megnevettető Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesz. Gálvölgyi János elmondta: Idén nekem ott volt a két lányom, akik nem kiskorúak már, és minden számot ismertek. Minden szám sláger volt.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Pyraminx, rubik kocka, mesteri gyorsaság - Kapás Richárddal a Bibó gimnázium 10. osztályos tanulójával beszélgettünk. Kapás Richárd négy évvel ezelőtt próbált kirakni egy rubik kockát, innen indult a hobbi, ami ma már országos harmadik helyet jelent számára. Megtudhatják, hogy rubik kockából mekkora a legnagyobb számú kocka, igaz, már a 9x9-est is nehéz kézbe fogni a méretei miatt. Létezik egykezes és vakon kirakás is, sőt vannak, akik lábbal rakják ki a kockát. A versenyeken a Pyraminx a kedvence Richárdnak, de folyamatosan több kategóriában is kipróbálja magát.

19:00 – Szép Álmokat: Ne hagyd magad Télapó

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:30 – Hitvalló: W. Salgó Ágnes

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Érzelmek/érzések 6. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya