Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 18. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A rockopera kifejezés nem teljesen fedi a valóságot, mivel az ilyen néven említett lemezeknek nem sok közük van a klasszikus értelemben vett operához, mint színházi műfajhoz. Rockopera alatt olyan lemezeket vagy dalciklusokat értünk, melyek egy bizonyos témát dolgoznak fel, vagy a színpadi műhöz hasonlóan történetet mesélnek el. Ismertebb rockoperák például a The Who Tommy, illetve Quadrophenia c. lemezei, a Pink Floyd The Wall c. munkája, vagy a magyar István, a király (zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján - első bemutatója 1983-ban volt). Ma rockoperákról mesélek.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló(ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: A halasi Daczi Sándorral, a TV-s kvízműsorok állandó szereplőjével beszélgetünk. Több tíz éves múltra tekint vissza az a tévés vetélkedős karrier, melyről beszélgetünk Sándorral. Szinte minden jelentős műsorban szerepelt már. Mindent vagy semmit, Activity, Örökös, Kérem a következőt, Cápák, Áll az alku és még sorolhatnánk. Imád keresztrejtvényt fejteni, ezt a családból hozta és nagyon szeret szerepelni. Nem izgul, inkább felpörgeti a televíziós felvétel verseny közben - vallja városunk szülötte. Speciális memorizálási technikája van, melyről mesél is nekünk. Ismeri a közismert vetélkedő vezetőinek kulisszák előtti és mögötti arcát, kedvence Szente Vajk a Honfoglaló vezetője. Hogyan is indult az első szereplés, hogyan is lehet bekerülni egy-egy népszerű adásba, mekkora nyeremény ütötte már a markát, no és most mire készül? Mindezt megtudhatják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Jeromos, a barátom

19:15 – Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel:Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Milyen az a család, mely megteremti a gyermek számára azokat a feltételeket, melyek következtében átélhet egy érzelem gazdag pozitív élettudatot? 2. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya