Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 17. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Koraszülöttek világnapja - a Semmelweis Kórház kora-újszülött osztály főorvosával, Hornyák Évával beszélgetünk. Egy kisbaba érkezése mindig nagy öröm a család számára. Ám mi történik akkor, ha a baba a vártnál előbb érkezik? November 17. a koraszülöttek világnapja. Ebből az alkalomból beszélgetek a kiskunhalasi Semmelweis Kórház kora-újszülött osztály főorvosával, Hornyák Évával. A doktornő kihangsúlyozza, hogy mind az újszülött, mind a koraszülött osztály dolgozói tárt karokkal várják a leendő szülőket, hogy betekinthessenek az osztály működésébe és megismerjék az ott folyó munkát. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Hobbija az éneklés - Szűcs-Nagy Liza a Bibó gimnázium végzős diákja, a IX. Pont karaoke verseny győztese. Megismerhetik Szűcs-Nagy Lizát, aki három éve foglalkozik komolyabban az énekléssel, de mindig is az élete része volt a zene. Három éve kezdett el tanárhoz járni, akinek segítségével rengeteg stílusban kipróbálta magát. Folyamatosan fellép különböző rendezvényeken, idén ősszel jelent meg első cd-je, miután a IX. Pont karaoke versenyt megnyerte. Készül a bibós szalagavatóra egy különleges dallal, illetve a kávéház megszervezésére. Azt is elárulja, hogy mit szeretne elérni énekesként a közeljövőben. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A halasi Daczi Sándorral, a TV-s kvízműsorok állandó szereplőjével beszélgetünk. Több tíz éves múltra tekint vissza az a tévés vetélkedős karrier, melyről beszélgetünk Sándorral. Szinte minden jelentős műsorban szerepelt már. Mindent vagy semmit, Activity, Örökös, Kérem a következőt, Cápák, Áll az alku és még sorolhatnánk. Imád keresztrejtvényt fejteni, ezt a családból hozta és nagyon szeret szerepelni. Nem izgul, inkább felpörgeti a televíziós felvétel verseny közben - vallja városunk szülötte. Speciális memorizálási technikája van, melyről mesél is nekünk. Ismeri a közismert vetélkedő vezetőinek kulisszák előtti és mögötti arcát, kedvence Szente Vajk a Honfoglaló vezetője. Hogyan is indult az első szereplés, hogyan is lehet bekerülni egy-egy népszerű adásba, mekkora nyeremény ütötte már a markát, no és most mire készül? Mindezt megtudhatják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:A rockopera kifejezés nem teljesen fedi a valóságot, mivel az ilyen néven említett lemezeknek nem sok közük van a klasszikus értelemben vett operához, mint színházi műfajhoz. Rockopera alatt olyan lemezeket vagy dalciklusokat értünk, melyek egy bizonyos témát dolgoznak fel, vagy a színpadi műhöz hasonlóan történetet mesélnek el. Ismertebb rockoperák például a The Who Tommy, illetve Quadrophenia c. lemezei, a Pink Floyd The Wall c. munkája, vagy a magyar István, a király (zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján - első bemutatója 1983-ban volt). Ma rockoperákról mesélek.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Jeromos, a barátom

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Milyen az a család, mely megteremti a gyermek számára azokat a feltételeket, melyek következtében átélhet egy érzelem gazdag pozitív élettudatot? 1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya