Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 11. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Verdi Trubadúrjában árad a szenvedélyes, romantikus zene, a főszerepek énekszólama, mint minden jelentős Verdi-operában, nagy kihívás. A történet a 15. században játszódik, a polgárháború sújtotta Spanyolországban, ahol misztikus anekdoták súlya árnyékolja be a hősök életét. A királynő udvarhölgye, Leonóra és a trubadúrként feltűnő, titokzatos idegen, Manrico szerelme nemcsak a politikai ellentétek miatt torkollik sorstragédiába, hanem Luna gróf féltékenysége és a cigányasszonyhoz, Azucenához köthető babonás átok miatt is. Szenvedély, bosszú és gyilkosságok sora fémjelzi Verdi talán legdrámaibb operájának cselekményét, amelynek legismertebb dallama a Cigánykórusban hangzik fel. Három részben hallhatnak belőle részleteket.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Szöllősy Heléna gyógynövények, gyomnövények szakértője mesél. Különleges életútban, különleges témában találja magát a hallgató riportunkban. Elképesztően fordulatos, betegséggel és gyógyulással teljes életúton jutott el Heléna a gyomnövények tanulmányozásához.  Mikó Piroska meghívása alapján ebből kaptak ízelítőt a kisszállási érdeklődök nemrégiben. Tipikus kiskunsági gyomnövényeink, mennyi gyógyító erővel bírnak, senki nem sejtené, hogy mennyire hasznosak is ők. A kövér porcsin salátában is finom ugyanakkor autisztikus tüneteket is enyhít sok más jótékony hatása mellett. A királydinnye termése nemcsak a bicajok kerekét lyukasztja bosszúságunkra, hanem mást is tud. Nyilván pontosan kell ismerni mindezt, ezen érdekes információkra Heléna készülő, gyomnövényeket feldolgozó könyvében majd választ kaphatunk. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: A kék madár

19:15 – Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: 2002.02.25-ös anyag 1. része hallható

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vesztegzár a Grand Hotelben