Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 07. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Tutajosok magyar-francia filmdráma, 147 perc, 1989. év. Az 1989-es film egy több mint 100 éves eseményt dolgoz fel: a Tiszaeszlári pert. Az eset igen nagy nemzetközi visszhangot kapott, az ügy precedensértékű és máig indulatokat kiváltó. Bár a történeti jelentőség súlya, és a rendezőnő törekvése – az igazság megmutatása és tudomásra hozása – ellenére a film antropológiai érzékenysége és festői szépsége az, ami igazán megérintett, mégis vitathatatlan, hogy a személyes, emberi sors a történelmi sorsba van ágyazva, s annak burkán belül tud csak létezni, lélegzetet venni. (Keller Mirella FILMTEKECS honlapon megjelent ismertetője) A filmet Elek Judit rendezte, a forgatókönyvet Elek Judit mellett Nádas Péter írta. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: II. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk. A könyv ötletek hogyan is születnek, illetve olvasói kérdések és válaszok következnek most riportunkban. Már 25 évesen a Nők Lapja főszerkesztőjeként dolgozó, ugyanakkor népszerű írónővel a Martonosi Pál Városi könyvtárban találkozhattak a látogatók, mely beszélgetésnek moderátora Csányi Ágnes főszerkesztőnk, riporterünk volt. Az élő interjút hallhatják most hallgatóink, melyben megismerjük, hogyan is lett újságíró, miért is cserélte el az első cikkével azonnal megnyert pályázatban felkínált komoly állásokat egy szobabicajra az akkor még egyetemista lány. Megtudjuk persze azt is, hogy azután hogyan került az újságírás és regényírás területére. Azt is megismerjük, hogyan születik egy regény, milyen aszketikus folyamat is ez. Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

11:00 – Talpig Civilben: Kántor András Veterán Autók és Motorok Kiskunhalasi Egyesülete-beszélgetés Fejes Ferenc elnökkel. Kántor András és Fejes Ferenc volt a halasi egyesület ötletének kitalálója, megismerhetik az első találkozó történetét és részleteit. 25 év van az egyesület mögött, ami hatalmas munkát és rengeteg kiváló programot tartalmaz. A fejlődés, a járművek számának növekedése is azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés az egyesület iránt. A jó közösség, a jól szervezett munka eredményeként évente többször is láthatjuk ezeket a csodálatos gépeket városunkban, Fejes Ferenc az egyesület elnöke azt szeretné, ha ez a munka továbbra is hasonlóképpen folytatódna.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Balesetek, falevelek az utakon, rutinos vezetés - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Megbolondult a közlekedés, több halálos baleset volt ismét az utakon. Vigyázva kell közlekedni a falevelekkel borított aszfalton, ideje átállni az óvatosabb vezetésre. Mikor leszünk igazán rutinosak, miért kormányozunk feleslegesen, hogyan változtathatunk, erről beszélgettünk Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével.

14:00 – Sztárportré: Tabáni István: "A feleségem születésnapján döntöttük el, hogy szeretnénk babát, és mindketten akartuk. Jó érzés volt. Meg kellett, hogy érjen bennem is ez a dolog, hogy készen állok az apaságra. Jó érzés az a tudat, hogy szülő vagyok. A gyermek egy olyan pont az életemben, aki nagyon fontos nekem, és számíthat rám most is, és majd a későbbiekben is. Mindig van egy döntés! Annak idején a tehetségkutató műsor előtt, el kellett döntenem, hogy tényleg foglalkozom az énekléssel, vagy nem. Olyan helyzetben voltam, hogy most akkor megpróbálom az éneklést, és ha nem jön össze, akkor teljesen más irányba haladok tovább. Sikerült. Szerintem ez mindig bennem volt, csak nem tudtam róla. Kellettek olyan emberek is az életemben, akik erősítettek, hogy ez az én utam. Amikor a színpadon vagyok, akkor én döntök, én irányítok. Ez ugyanígy van akkor is, ha rajzolok. Azt fedeztem fel, hogy a színpadon sebezhetetlennek érzem magam, és sokkal erősebbnek, mint a magánéletben. A színpadon jobban meg is nyílok, mint az életben."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Erasmus+ program Cambridge-beszélgetés a Szilády gimnázium angol szakos tanárával, Szűcs Erzsébettel. Szűcs Erzsébet angol szakos tanár 2 hetet töltött Cambridge-ben, ahol a Kreatív angol tanítás az osztályban című kurzuson vett részt. Megtudhatják, hogy melyik nemzetnek mit nehéz kiejteni az angol nyelvben, és azt is, hogy Cambridge-ben is vannak gyöngyszemek, amelyeket nem említenek a turista csalogatókban. Az angol nyelv változásáról és a tanórai kreatív megoldások egyszerűségéről is szóltak feladatok, és a nemzetközi tanárcsoportban mindenki rögtön megtalálta egymással a közös hangot. Látnivalók, interaktív színházi előadás a füvön üldögélve, meglepetések és hagyományok Cambridge-ben.

19:00 – Szép Álmokat: A vadhattyúk

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló: Palotai Krisztina

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A módosult (alternatív) tudatállapot 5. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban