Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 06. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Bursa Hungarica ösztöndíj, rendkívüli kormányzati támogatás a fürdő és a lovaspark fejlesztésére - beszélgetés Farkas Dániel alpolgármesterrel. A Bursa Hungarica ösztöndíjat az idei évben többen igényelhetik meg, bővült a szociális alapon adható támogatásra jogosultak köre. 503,2 millió forint rendkívüli kormányzati támogatás érkezett városunkba a fürdő és a lovaspark fejlesztésére. 335 millió forintból kezdődhet meg a Halas Thermálfürdő felújítása, első lépésben a konkrét tervek elkészítésével és egy új termálkút fúrásával. 168 millió forintból tovább folytatódik a Hirling József Lovaspark fejlesztése az épületrészek felújításával, de a távolabbi tervekben szálláshelyek keresése és kialakítása is szerepel. A részletekről Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Tabáni István: "A feleségem születésnapján döntöttük el, hogy szeretnénk babát, és mindketten akartuk. Jó érzés volt. Meg kellett, hogy érjen bennem is ez a dolog, hogy készen állok az apaságra. Jó érzés az a tudat, hogy szülő vagyok. A gyermek egy olyan pont az életemben, aki nagyon fontos nekem, és számíthat rám most is, és majd a későbbiekben is. Mindig van egy döntés! Annak idején a tehetségkutató műsor előtt, el kellett döntenem, hogy tényleg foglalkozom az énekléssel, vagy nem. Olyan helyzetben voltam, hogy most akkor megpróbálom az éneklést, és ha nem jön össze, akkor teljesen más irányba haladok tovább. Sikerült. Szerintem ez mindig bennem volt, csak nem tudtam róla. Kellettek olyan emberek is az életemben, akik erősítettek, hogy ez az én utam. Amikor a színpadon vagyok, akkor én döntök, én irányítok. Ez ugyanígy van akkor is, ha rajzolok. Azt fedeztem fel, hogy a színpadon sebezhetetlennek érzem magam, és sokkal erősebbnek, mint a magánéletben. A színpadon jobban meg is nyílok, mint az életben."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Játék-e a színjátszás? - Torgyik Tamás tanár úrral beszélgetünk

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Tutajosok magyar-francia filmdráma, 147 perc, 1989. év. Az 1989-es film egy több mint 100 éves eseményt dolgoz fel: a Tiszaeszlári pert. Az eset igen nagy nemzetközi visszhangot kapott, az ügy precedensértékű és máig indulatokat kiváltó. Bár a történeti jelentőség súlya, és a rendezőnő törekvése – az igazság megmutatása és tudomásra hozása – ellenére a film antropológiai érzékenysége és festői szépsége az, ami igazán megérintett, mégis vitathatatlan, hogy a személyes, emberi sors a történelmi sorsba van ágyazva, s annak burkán belül tud csak létezni, lélegzetet venni. (Keller Mirella FILMTEKECS honlapon megjelent ismertetője) A filmet Elek Judit rendezte, a forgatókönyvet Elek Judit mellett Nádas Péter írta.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Minden eddigi űreszközhöz képest közelebb került a Naphoz a Parker SolarProbe űrszonda. Elfogyott az üzemanyag a NASA legsikeresebb űrszondájából, a Keplerből. Kína 2020-ra fellőne egy mű-Holdat, ami bevilágítana egy egész várost. Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját. Sikerült bebizonyítani, hogy mire képes a kvantumszámítógép. Bébikorallokat vetnek be a Nagy-korallzátony megmentésére. Kiszagolják a kutyák a világ egyik legveszélyesebb betegségét. Sokak életét mentheti meg a véralvadásgátló oltás. Alapvető fontosságú agyi hálózatot fedeztek fel magyar kutatók.

19:00  - Szép Álmokat: A repülő láda

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

 20:30- Hitvalló: Galgóczy Árpád 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A módosult (alternatív) tudatállapot 5. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban