Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 02. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! :Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Nadia Murad Az utolsó lány 2017. évben megjelent könyv. Nadia Murad Irakban egy jazídi közösségben nőtt fel, és arról ábrándozott, hogy egy napon szépségszalont nyit. 2014 augusztusában ennek az álomnak az Iszlám Állam katonái vetettek véget: a falu lakóit lemészárolták, a fiatal lányokat pedig – köztük a 21 éves Nadiát – elhurcolták szexrabszolgának. A lebilincselő memoár amellett, hogy bemutatja, kik is a jazídik, és hogyan váltak a radikális iszlám céltáblájává, megrázó képet fest az erőszak pszichológiájáról, és elmeséli Nadia ellenállásának, valamint szökésének történetét. Az Iszlám Állam ugyan megkínozta és rabszolgaságba taszította őt, megtörni és elhallgattatni azonban nem tudták. Nadia Murad nem némult el, sőt a hangja erősebbé vált és messzebbre hallatszik, mint valaha. A könyv szerzője 2018. évben - megosztva - Nobel-békedíjat kapott. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Kántor András Veterán Autók és Motorok Kiskunhalasi Egyesülete-beszélgetés Fejes Ferenc elnökkel. Kántor András és Fejes Ferenc volt a halasi egyesület ötletének kitalálója, megismerhetik az első találkozó történetét és részleteit. 25 év van az egyesület mögött, ami hatalmas munkát és rengeteg kiváló programot tartalmaz. A fejlődés, a járművek számának növekedése is azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés az egyesület iránt. A jó közösség, a jól szervezett munka eredményeként évente többször is láthatjuk ezeket a csodálatos gépeket városunkban, Fejes Ferenc az egyesület elnöke azt szeretné, ha ez a munka továbbra is hasonlóképpen folytatódna. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Elindult egy űrszonda a Merkúrhoz. Szabályos, négyszögletes jéghegyre bukkantak az Antarktiszon. Meghökkentő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok.   Sárgarépa felhasználásával hoztak létre környezetbarát betont. Elkészítik a Titanic pontos mását, amely vízre is száll. A zsiráf foltjai határozzák meg a túlélési esélyeit. Szenzációs kincsekre leltek szentendrei régészek Érdnél. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Papadimitriu Athina

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Temető látogatások biztonságosan, friss aktualitások, közlekedés - Farkasné Wodring Zsuzsannával beszélgetünk. Az elmúlt hét eseményein kívül nagyon hasznos tippeket kapunk rendőrségi szakértőnktől, melyek segítségünkre lehetnek így halottak napjának közeledtével, hogy méltón és nyugodtan emlékezhessünk az ősökre és ne váljunk áldozattá lopások, balesetek kapcsán!

14:00 – Babusgató:Miért sír a baba? - Lászlóné Piszmán Ildikóval beszélgetünk. Ha babasírást hallunk, reflexszerűen összerándulunk, vajon miért sír, mi lehet a baja? A babák beszélni még nem tudnak, de a maguk módján kommunikálnak. Minden igényüket, problémájukat képesek kifejezni a sírás eszközével. A babasírásról, típusairól, okairól beszélgetek a műsorban Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Őszi szüneti tippek, Bognár Edmond és Szabó Petra diákok nyilatkoznak. Itt a várva várt őszi szünet! Mire is vágynak a diákok, hogyan töltik ezt a csodálatos és meglepően jó időjárással megáldott időszakot? Erről nyilatkozik két sziládys diák. Megtudjuk általában is tőlük, milyen módon szokták tölteni a tanuláson kívüli idejüket! Hallunk sportról, mozgásról, mennyire szükségük van a szellemi munka után a kikapcsolódó mozgásra, legyen az sport, tánc, kirándulás vagy épp kertben ültetgetés! Ugye most meglepődtetek? Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Nyúl néni bulija

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló: dr. Judák Endre 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A módosult (alternatív) tudatállapot 4. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban