Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 18. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! -      Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Csabai kolbászfesztivál, programok, az Autós Nagykoalíció jövő évi tervei-beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Október 19-22-ig kerül megrendezésre a kolbászfesztivál Békéscsabán. Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke évek óta nemcsak vendége, hanem aktív közreműködője is a rendezvénynek. Óriási közös kolbászgyúrás, gasztro különlegességek, változatos programok várják az érdeklődőket. Az Autós Nagykoalíció jövő évi terveiről is megtudhatnak részleteket, illetve az a közeli cél, hogy kevesebb baleset legyen az utakon a jelenlegi érzékenyítő propaganda után.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – S’örömkonyha: Műsorvezetőnk, Kádárné Mészáros Erika a konyhában. Mai vendégünk Kádárné Mészáros Erika a Halas Rádió munkatársa. Beszélgetésünkből kiderül, hogy mennyi ideje van főzni, hogyan változtat a családi hagyományos recepteken és megosztja velünk kedvenc pizzatészta receptjét, amelyből "ropit" készít. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Az antibiotikumok helyes alkalmazásáról Aradszkyné dr. Tóth Mariann szakgyógyszerész

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatójával Papp Gyulával és a Vári Szabó István Szakképző iskolájának igazgatójával Szabó Edinával beszélgettünk a fejlesztésekről. A nemrégiben átadott és megújult Vári Szabó István intézményéről a fejlesztésekről beszélgettünk vendégeinkkel. A megújult külső önbecsülést és örömöt szerez diáknak, pedagógusnak egyaránt. A vezetés következetesen viszi tovább az évek óta tartó felújítási programot, mely természetesen eszközpark felújítással is együtt jár. De nemcsak az új és megszépült épület, de a belső megújulás, a tanári továbbképzések is részei a fejlődésnek. Hallunk a diákokat érintő mentális és szakmai fejlesztő programokról is. Természetesen szó esik az új szakmákról, a beiskolázásról és a kikerülő szakmunkások helyzetéről, a zseni képző programról. Az országos szakemberhiány növelte a szakmák megbecsülését, erkölcsileg és anyagilag egyaránt. Megtudjuk, hogy milyen típusú szakmák is indulnak az intézményben, melyek megtanulására, akár a kívülről jövő érettségizett diákoknak is lehetőségük nyílik! Bizony nem ritka, hogy a vállalkozók már várnak a frissen végzett diákokra, akár nettó 200 ezer induló jövedelemmel. Hisz jó tudásért, jó bér jár. Tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu)

14:00 - 153-Lélekmód: Partner kapcsolatok települések között (30 évvel ezelőtti elképzelések mai szemmel) – beszélgetés Pajor Kálmánnal. A napokban volt 30 esztendeje, amikor Pajor Kálmán, a Sóstó Fürdő Idegenforgalmi Kft. akkori ügyvezetője erdélyi szolidaritási esteket szervezett Sóstón, tiltakozásul az erdélyi magyarok kiszolgáltatottsága, erdélyi magyarlakta falvak tervezett lerombolása ellen. Vele emlékezünk vissza régi riportrészletek felidézésével az akkori eseményekre.

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Talpig Civilben: Százszorszépföld Egyesület-beszélgetés Fülöp Róbert elnökkel, városunk polgármesterével. A Százszorszépföld Egyesület azért jött létre, hogy növelje Kiskunhalas és térsége összefogását, a vidék működését, az értékek megőrzését. Megtudhatják, hogy miért pont a százszorszépre esett a névválasztás, illetve azt is, hogy mely települések csatlakoztak már a kezdeményezéshez. Nemcsak önkormányzatok, hanem vállalkozások is tagjai az egyesületnek. Az értékek megőrzésében ugyanis fontos szerepet játszik, hogy minél több ember ismerje meg a helyben készített termékeket. Egy közös logó is segíteni fogja ezt a jövőben, amelynek az engedélyeztetése már folyamatban van. A vidék lassú népességcsökkenéssel küzd, az egyesület egyik fő célja ennek a megállítása, erről is beszélt Fülöp Róbert az egyesület elnöke, városunk polgármestere.

19:00 – Szép Álmokat:G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején - felolvassa Fülöp Sára

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

20:30 – Hitvalló: Dr. Fodor Réka 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Elméleti tudás, gyakorlat, önismeret. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió