Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 16. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Fejlesztések és felújítások a kiskunhalasi intézményekben-beszélgetés Farkas Dániel alpolgármesterrel. A Fazekas Mihály utcai Általános Iskolában komoly energetikai beruházás valósult meg a nyár folyamán. Közel 500 millió forintból bővült és újult meg a KRK Központi Általános Iskola, egy új épület került kialakításra, valamint az udvar kapott teljesen új burkolatot. A Bernáth Lajos kollégium két pályázatból is gazdálkodhatott a sportpálya, illetve az épület felújítása kapcsán. A Szent József Katolikus Általános Iskola komoly sportszer bővítéssel, a városi bölcsőde új eszközökkel és berendezésekkel gazdagodott. A Csipkeházban jelenleg is tart az a nagyszabású felújítás, amely során tavaszra megújult környezetben lesznek megtekinthetők a halasi csipkék. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Feláldozta az életét miattunk. Horváth Charlie: "65 éves koromra értem el azt, hogy felépítettem egy házat a Katikámnak, meg a családnak, egy olyan helyen, ahol azt mondják, hogy jaj de szép helyen laksz. Egy olyan házat csináltunk, ahol Katika is külön lakott, én is, és Ákoska a fiunk is, de át tudtunk járni egymáshoz - ez így alakult ki. Ők megszokták azt, hogy én soha nem vagyok otthon, mert állandóan dolgozom. Amikor 80-ban kimentem külföldre dolgozni, 2 éves volt Ákos. Tulajdonképpen nélkülem nőtt fel. Katikám amikor beteg lett, rajtunk kívül csak Somló Tamásnak engedte, hogy meglátogassa. Ragaszkodott hozzánk, nem akarta hogy bárki is segítsen. Nagyon nehéz ezekről a dolgokról beszélni, mert nagyon szerettük egymást. 45 évet éltünk együtt.  Katika iparművész volt. A vége felé már gobelines pulóvereket készített, de egyébként keramikus volt. A kerámiát abba kellett hagynia a por és a különböző allergia dolgok miatt. Egy igazi művészlélek volt. Tulajdonképpen, így visszagondolva, feláldozta az életét miattunk. Amikor ez az egész betegség kezdődött, akkor azt mondta nekem Tamás, (Somló Tamás) Te figyelj, én elmegyek egy orvoshoz, és most már neked is el kellene menni. Akkor még azt mondtam, hogy nem megyek. Most már minden évben egyszer, egy teljes kivizsgálásra elmegyek, és ezt mindenkinek ajánlom."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Khasim Gaga és a Karma pályafutása

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító: Szabó-Kocsis Dorottya pályaképe. Mai adásunkban újra egy diák pályaképe kerül terítékre, nem is akármilyen ambícióval. Beszélgetünk a nyelvek fontosságáról, a külföldi iskolavégzésről, az érettségiről, és egyéb érdekes témáról, ami a mai középiskolások fantáziáját izgathatja.(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Történelmet ír a Voyager 2 szonda azzal, hogy kilép a csillagközi térbe. Tudományos áttörés: megtalálták az első holdat, ami nem a Naprendszerünkben kering. Több tucat ókori hajót találtak a görög partoknál. Kipróbálták a szupergyors internethálózatot Magyarországon. Akár 20 évvel a diagnózis előtt látszanak a cukorbetegség jelei. A nagycsalád védelmet nyújt a rák ellen. Ha speciális a betűtípussal nyomtat ki valamit, könnyebben megjegyzi majd a szöveget. Bemutatunk egy módszert, amellyel bármi megjegyezhető.

19:00  - Szép Álmokat: Orros, a törpe

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

20:30- Hitvalló: Czipot Géza 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés), Lélekműhely: A tudattalan működésmódja 3. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió