Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 13. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Műsorvezetőnk, Kádárné Mészáros Erika a konyhában. Mai vendégünk Kádárné Mészáros Erika a Halas Rádió munkatársa. Beszélgetésünkből kiderül, hogy mennyi ideje van főzni, hogyan változtat a családi hagyományos recepteken és megosztja velünk kedvenc pizza tészta receptjét, amelyből "ropit" készít. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Olaszország, Firenze az Erasmus+ program keretében - beszélgetés Csányi Ágnessel a rádió főszerkesztőjével, a Szilády gimnázium informatika szakos, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős tanárával. Az Erasmus+ program keretében Firenzébe utazott Csányi Ágnes a Halas Rádió főszerkesztője, a Szilády gimnázium tanára. Az utazás élményeiről, nehézségeiről, Firenze város kulturális sokszínűségéről is beszélgettünk, a továbbképzésen tanult új módszerek és ismeretek mellett. A videó szerkesztés, a közösségi média használat, és az okos alkalmazások voltak a kurzusok témái, ahol kiváló trénerek oktatták a jelenlévőket. A csoportmunka különböző nemzetek pedagógusaival, a gyakorlatban kipróbált és alkalmazott ismeretek, mind kiváló alapot nyújtanak az itthoni oktatás színesítésére.(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: 20. alkalommal került megrendezésre az országos kutatók éjszakája rendezvénnyel összehangolva a Szilády Gimnáziumban is a Kutatók éjszakája. Számos, több, mint 25 helyszínen várta a több, mint 400 rekordszámú látogatót érdekesebbnél érdekesebb természettudományos bemutató. Riportokat hallhatnak: Patocskai Pannával, Szabadi Árminnal, Ábrahám Kristóffal, Kószó Katával, Gyányi Miklóssal és Krizsán Laurával. (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Charles Aznavour. Kilencvennégy évesen elhunyt Charles Aznavour örmény származású francia sanzonénekes, zeneszerző és színész - jelentette az AFP francia hírügynökség a zenészlegenda sajtószóvivőire hivatkozva, a halálhírt később a kulturális minisztérium is megerősítette. A francia sanzon utolsó óriása vasárnapról hétfőre virradóra halt meg dél-franciaországi, mouries-i otthonában. Az énekes japán turnéjáról tért vissza. Nyáron számos koncertjét lemondani kényszerült, miután márciusban elesett és kettős kartörést szenvedett. Ő volt a legismertebb francia énekes külföldön, több mint 100 millió lemezt adott el 80 országban. Ma és jövő héten rá emlékezünk.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Orros, a törpe

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása (Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A tudattalan működésmódja 2.  2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az ellopott futár