Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 11. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! -      Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Járműválasztás, szerviz, autóismeret- beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Milyen szempontokat kell figyelembe venni az autó vásárlásnál? Megtudhatják, hogy mire érdemes a hangsúlyt helyezni, hogy megfelelő gépjármű kerüljön a birtokunkba. Itt az ősz, érdemes szervizbe vinni az autókat, de vigyázni kell, mert óriási átverésnek is áldozatai lehetünk, ha nem megfelelő kézbe kerül a gépjárművünk. Az is jó, ha tisztában vagyunk a személygépkocsink jelzéseivel, mikor mivel kell szervizbe mennünk, ha egy jelzés világítani, vagy villogni kezd. Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk ezekről a témákról.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa.(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes Emberek: Egy onkológus doktornő mindennapjai: Dr. Hódi Veronika

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Zsellér Ágnes énekel - Wolf Péter és Sztevanovity Dusán szerzeményeit okt. 12-én a Thorma János Múzeum dísztermében. Ritka kincs, hogy maga a dalszerző kíséri szerzeményeit, ezt élvezhetik a jól ismert és szeretett Zsellér Ágnes dalestjén. Ágnes hangjával már sokszor bűvölte el a környék lakóit, ám ez az est rendkívül különleges, hisz maga a kapcsolat kialakulása sem hétköznapi - mely előadót és szerzőt összehozta. Feltétlen tartsanak velünk, s ha tehetik, jöjjenek a koncertre!

14:00 - 153-Lélekmód: 20. alkalommal került megrendezésre az országos kutatók éjszakája rendezvénnyel összehangolva a Szilády Gimnáziumban is a Kutatók éjszakája. Számos, több, mint 25 helyszínen várta a több, mint 400 rekordszámú látogatót érdekesebbnél érdekesebb természettudományos bemutató. Riportokat hallhatnak: Patocskai Pannával, Szabadi Árminnal, Ábrahám Kristóffal, Kószó Katával, Gyányi Miklóssal és Krizsán Laurával.

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Smink, arcforma, színválasztás-beszélgetés Tóth Edit kozmetikus, stílustanácsadóval. A smink titka a megfelelően felvitt alapozó, amely a bőrünkhöz illik. Érdemes néhány szabályt betartani, a tökéletes hatás elérése érdekében. Beazonosíthatják az arcformájukat, tippeket kapnak a színek megválasztásához, a szem és száj megfelelő hangsúlyozásához. Tóth Edit kozmetikus és stílustanácsadó osztja meg önökkel tanácsait, sminkelési ötleteit.

19:00 – Szép Álmokat: A kis mukk története

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája

20:30 – Hitvalló: Szalka Mihály atya

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A tudattalan működésmódja 1.   3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az ellopott futár