Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 30. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!-  Finta József - Katolikus

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Gordon Matthew Thomas Sumner, ismertebb nevén Sting 1951. október 2.-án született, angol zenész, énekes-dalszövegíró, aktivista, színész. Oscar-díjra jelölték, tizenhatszor nyert Grammy-díjat. Szólókarrierjének kezdetéig, legfontosabb dalszövegírója, vezető énekese és basszusgitárosa volt a The Police együttesnek. Mint szólóénekes, és mint a The Police énekese több mint 100 millió lemezt adott el.  Első Grammy-díját 1984-ben kapta. A Phoenix Jazzmennel töltött időszakban Gordon Solomontól, a zenekarvezetőtől és pozanostól kapta a Sting („fullánk”) becenevet, mert egyszer egy fellépésükön fekete-sárga csíkos pulóvert viselt. Általában ezt a nevet használja, kivéve a hivatalos dokumentumok aláírásakor. A Bring On The Night című film sajtóbemutatóján mondta egy újságírónak: „A gyerekeim Stingnek szólítanak, az anyám is Stingnek hív, de akkor ki a fene az a Gordon?” Ma Sting énekel.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Mit ettek valójában a pásztorok? A pásztorételeknek nevezett finomságokat még a gyerekek is fennhangon szokták felsorolni, Gulyás leves, birkapörkölt stb. Ám az, hogy a pusztán dolgozó pásztorok mit is ettek a valóságban, már kevesebben tudják. Mi is az a tarhó vagy a dögkocsonya? Hogyan lehetett tárolni az étkeket a külterületen? Mire volt jó a pásztortűz? Ezekről fogunk ebben a műsorban beszélgetni Végső István történésszel.  (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Savanya Csenge sziládys diákkal, mint AFS cserediák résztvevővel, koordinátorral beszélgetünk. Csenge évek óta van kapcsolatban az AFS cserediák központtal. Eleinte, mint fogadó család, majd kiutazóként élvezte számtalan előnyét és fejlesztő hatását ennek a dolognak. Megtanult olaszul, spanyolul, fejlődött problémamegoldási képessége, önbizalma és még sorolhatnánk... Ma már szervezőként vesz részt a végzős sziládys diák, csoportokat vezet, komoly feladatokat lát el a szervezetben. A nyitottság mindennek a lelke és az elfogadás, vallja, no és a bátorság. S mindezért cserébe egy világot kapunk, melyben otthon érezhetjük magunkat! Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Berg Judit - Mesék a Tejúton túlról, felolvasta Kelemen Kata Szilády-s tanuló

19:15 – Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Bölcsek köve

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Finta József - Katolikus (ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tesszük fel a kérdéseket 2. 1. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában