Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 09. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetés

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Verdi: Otello. A XVI. században élt Giambattista Giraldi Cinzio elbeszélése nyomán írta William Shakespeare a drámát, mely alapján Boito a librettót készítette - eredetileg saját maga számára, de amint megismerte Verdit, úgy érezte, nála jobb kezekben lesz a szöveg. 1879-ben bocsátotta rendelkezésére, de Verdi csak néhány év elteltével fogott neki a komponálásnak. Verdi ebben a késői művében teljesen a szöveg és a mondanivaló szolgálatába állítja a zenét, amiért kortárs közönsége nem lelkesedett – de ez kellett legyen a fejlődés útja, eltávolodás a belcanto dallamcentrikusságától, s lerakni egy új, kifinomultabb koncepció alapjait, melyet majd Puccini fog megkoronázni néhány évtizeddel később. A magyar ősbemutató szintén 1887-ben, december 8-án volt. Történik Cipruson, a XV. század végén. Ciprus a Szentföld elvesztése után a XIV. századtól a Velencei Köztársaság része lett, amikor Európa és Bizánc számára is egyre nagyobb terhet jelentett az oszmán hódítás, és összefogásra volt szükség a Földközi-tengeri térségben.  A második befejező rész hangzik el ma.

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Önkéntes csapatkísérő feladatairól mesél Bárdi Brigitta Laura. 2017-es vizes VB és a 2018-as szabadtéri úszás Világ Kupán teljesített csapatkísérői feladatokat Balatonfüreden Laura. A jelenleg egyetemi angol szakos volt sziládys diáklány önként jelentkezett csapatkísérőnek, mert véleménye szerint az egyetemi oktatást nagyon jó, ha valós helyzetű beszédgyakorlattal erősíti, ugyanakkor probléma megoldásban is rendkívül sokat fejlődött, vallja. Milyen olimpiai bajnokok közelében segédkezni, milyen vicces és problémás helyzetek is adódhatnak, no és mennyire más egy-egy ország versenyzőinek habitusa? Megtudhatják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Üssed, üssed botocskám és Békakirálykisasszony

19:15 – Irodalom az éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel:Katolikus igehirdetés (ismétlés) és Lélekműhely: Sérült gyermeki énállapotok – gyógyulás a sebzett gyermeki énállapotainkból. 2. 2. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár