Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 07. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Andáné Vastag Andrea  tanárnő mesél sziládys kórusának nyári táboráról. Nemcsak a zene világában otthonos a gyakorlott zenepedagógus, hanem a pályázatokat is jól ismeri. Nem régiben kórusának nyert és szervezett nyári tábort Budapesten. Kulturális és zenei programok mellett a város megismerése, közösségépítés és villamoson, utcán éneklés és muzsikálás is belefért a színes programokba! Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület - Novotny Attila vezetőedző. Novotny Attilával beszélgettünk arról, hogy hogyan jutottak a halasi úszók a világ élvonalába. Megtudhatják mekkora kitartás, erő, és elszántság szükséges ahhoz, hogy amikor ég, szúr, fáj minden porcikája a versenyzőknek, akkor se adja fel a küzdelmet. Juhász Janka és Juhász Adél tapasztalatairól és terveiről is szó lesz, és az utánpótlás edző munkájáról és Halasra kerülésének történetéről is elárulunk részleteket (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Ha libabőrös lesz a zenétől, akkor különleges az agya. Már tudják, miért nem győzi le a rák az elefántokat. Minden rákfajtára hatásos lehet az új kombinációs terápia. Újonnan talált mikroszerv hozhatja el a védőoltások forradalmát. Megváltozott a fák növekedési üteme. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Bebe

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: "Legyen a zene mindenkié!". Tudjuk-e ki mondta, miért mondta és miért tartotta fontosnak? Kodály Zoltánról, a módszeréről, a zene, éneklés gyermekek és felnőttek életében betöltött szerepéről, a gyerekek zenei hallásának fejlesztéséről, a zene nevelő hatásairól beszélgetek Feketéné Dánfi Krisztinával a Központi Református Általános Iskola zenetanárával.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Tegnap néztük: Szemfényvesztők. Merritt McKinney, Henley Reeves, J. Daniel Atlas és Jack Wilder kisstílű bűvészek, akiket egy nap egy ismeretlen személy közös helyre hív, hogy új irányt szabjon életük alakulásának. Egy év múlva már közösen egy olyan illuzionista bűvészszámot mutatnak be, melytől felfigyel rájuk a világ: a Las Vegas-i teátrumban lezajló rendezvényen kirabolnak egy véletlenszerűen választott (ezáltal Franciaországban székelő) bankot, és a pénzt szétszórják a jelenlevők között. Egy csapásra híresek lesznek. A rendőrség pedig, élén Dylan Rhodes-szal és Alma Dray-jel, a nyomukba ered, mivel a rablás büntetendő. Amíg azonban nem tudják, hogy csinálták, a letartóztatás nem lehetséges. A történtek megmagyarázásában lesz segítségükre Arthur Tressler is, aki azzal keresi a kenyerét, hogy bűvésztrükkökről lebbenti fel a fátylat könyveiben. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Babszem Jankó

19:15 - Irodalom az éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

20:30 – Hitvalló: Lakatos Diána

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Sérült gyermeki énállapotok – gyógyulás a sebzett gyermeki énállapotainkból. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár