Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 31. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! :Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A 2018-as Halasi Szüreti Fesztivál programjairól mesél Nagy-Apáti Ivett. Nagy izgalommal várják a halasiak idén is a szüreti forgatagot. Legalább ekkora örömmel és izgalommal készül a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit KFT csapata a szeptember 7-8-9.-ére, a három napos programsorozatra. Nagyapáti Ivett ügyvezetővel beszélgetve megismerjük a rendezvény részleteit, a megszokott és az új eseményeket egyaránt. Király Viktor, Kelemen Kabátban, Szulák Andrea, hogy csak néhány fellépőt említsünk! Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: Szépségápolás, egészség, a nyár hatásai és a haj kezelése. Tóth Edit fodrász mesterrel, hajanalitikussal, stílustanácsadóval beszélgettünk a szépség belső titkáról, a hajról, ami a szervezet vészcsengője. A hajon rögtön észrevehető, ha a szervezetben komolyabb baj van, érdemes a jelzésekre odafigyelni. A nyári napsütés, a fürdőzés jelentősen ronthatja a hajunk állapotát, ötleteket és tippeket kaphatnak a formába hozására. Ismét trendi a hosszú, a nyár végi melegben változatos formájú frizurákkal lehet védekezni a meleg ellen.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Kifinomult működésű egyes madarak "belső GPS-e". A hollók is lehetnek olyan okosak, mint a csimpánzok. Nem pusztítja el az agysejteket az alkohol. Inzulininjekció helyett okos tapasz. Vonzóbb egy arc, ha sokáig nézi. Kiderítették, hogy miért nem rombolták le a földrengések a pisai ferde tornyot. Egyre biztosabb, hogy ketté fog válni Afrika. Tesztelték a marsi hordozható atomreaktort. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Patkó Béla "Kiki"

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Iskolakezdési tanácsokat hallunk Farkasné Wodring Zsuzsannától. Néhány nap és kezdődik az iskola kicsiknek és nagyoknak. A nyár után hogyan is érdemes felkészülni testben és lélekben iskolai munkára? Alvási, evési, közlekedési, telefon nem használati tanácsokat hallhatunk rendőrségi szóvivőnktől, s ahogy megszokhattuk már tőle, mindezt a szerető szívű anya következetességével és gondosságával. Érdemes megszívlelni tanácsait! Feltétlen tartsanak velünk, hisz nem elég megvenni a füzeteket, fejben és lélekben is érdemes készülni az új és izgalmas tanévre!

14:00 – S’örömkonyha: Étkezési irányzatok - Műsorunk vendége nem más, mint Csányi Ágnes a Halas Rádió főszerkesztője, aki az általa megismert és jónak tartott étkezési irányzatokról és saját étkezési szokásairól mesél. Megtudhatjuk, hogy sikerült három gyermek, munka és tanulás mellett is megtalálnia a helyét a konyhában! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Tegnap néztük: Kontroll- magyar thriller. Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat. A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök - jól ismert - drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy  időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak  közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, - Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet... Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.(port.hu)(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Benedek Elek - Honszerző Árpád

19:15 - Irodalom az éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:30 – Hitvalló: Michl József

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság - Megkülönböztetések a sebzett gyermeki részeink tükrében. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár