Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 16. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! -    Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Robogók az utakon, a zebra és a vasúti átkelők megközelítése. Még mindig rengeteg a szabálytalanság a robogóknak látszó tárgyakkal közlekedők körében. Figyeljünk oda a megfelelő védőfelszerelés használatára és a sebességhatárok betartására. A nyári közlekedés problémás részeit képezik a zebrákon történő átkelések és a helytelenül megközelített vasúti átjárók. Tapasztalatok, tanácsok Knezsik Istvántól az Autós Nagykoalíció elnökétől.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Ciróka Baba - Mama klub. Mit is takar ez a név? Babák klubja, mamák klubja? A Kiskunhalasi Református Egyházközség támogatásával működő klub vezetője: Kaszap Imréné Rozika beszél a Ciróka mindennapjairól, működéséről és a jövőbeli tervekről. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes Emberek: Beszélgetés Lajkó Gáborral, a Pöttyös bögre zenekar vezetőjével

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: A túra guru - Mester Sándor életútja. Városunkban szinte alig vannak, akik maguk, családtagjuk, vagy épp ismerősük ne vett volna részt valamely Sanyi bácsi által szervezett vízi, iskolai, sí vagy épp vártúrán. Nem csoda, hogy a barátok 60. szülinapi ajándéka számára egy 30 km-es kutyaszán túra volt! Nemzedékek nőttek fel a Mester Sanyi féle kirándulásokon, s adják tovább maguk is a közösség és túrázás élményeit. Tősgyökeres halasi, aki bár családjának elsőként érettségizett és diplomás tagja, ugyanakkor az olvasás csodás ajándékát mégis otthonról hozza. Sokat kapott tanáraitól, a boxtól, a debreceni egyetemi szellemi közösségtől. Életpályáját közművelődés szervezőként kezdte, tanított, volt iskolai igazgatóhelyettes, önkormányzati sport, oktatás és szociális területek vezetője, s ma is a szociális terület az, amelyen dolgozik. Hihetetlen energiával, szervezői készséggel, érdeklődéssel és segíteni akarással élt és dolgozott bármely szakaszán is járt épp pályájának. Ma könyvet és szakmai cikkeket ír szabadidejében! Tartsanak velünk ezen az izgalmas és tevékeny életúton!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Leégés, nyári bőrproblémák, tanácsok az utazáshoz. Dr. Dutkay Lórántné Erika mesterkozmetikus segítségével a leégés kezeléséről, annak fokozatairól és a gyógyulás folyamatáról beszélgettünk. Megtudhatják, hogy mire kell figyelni a bőrünkön, milyen fertőzéseket lehet összeszedni, és hogyan lehet ezektől megszabadulni. Felhívjuk a figyelmet azokra a kozmetikai kezelésekre, sminkszerekre, amelyeket nem szabad a tűző napon használni. Tanácsokat és tippeket kaphatnak, hogy mit kell bekészíteni egy hosszabb utazásra.

19:00 – Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:30 – Hitvalló: Vathy Zsuzsanna 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság - Az alapvető ős belső konfliktusok. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós