Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 11. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Ciróka Baba - Mama klub. Mit is takar ez a név? Babák klubja, mamák klubja? A Kiskunhalasi Református Egyházközség támogatásával működő klub vezetője: Kaszap Imréné Rozika beszél a Ciróka mindennapjairól, működéséről és a jövőbeli tervekről.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Gitározás – hobbi – pályaválasztás - zenélés. Kiss Bernát gitárossal beszélgettünk arról, hogy hogyan szeretett bele a gitározásba és az autodidakta módon megtanult hangszer használatból hogyan lett komoly zenei tudás.   Az is kiderül, hogy milyen egyedi készítésű gitárt nyert a nyár folyamán Bernát egy internetes versenyen és a Rocklife gitárosaként milyen ötletei és tervei vannak a jövőt illetően. Zeneileg Bernát mindenevő, amikor saját számokon dolgozik, szívesen használ különböző stílusokból kiragadható futamokat más zenei környezetben.  (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Hogy a tehetség ne kallódjon el! - A Snétberger Zenei Tehetségközpontból jelentkezünk. 2018 aug. 4-én tartotta immár 8. alkalommal zárókoncertjét az a különleges zenei tehetségközpont, melynek alapítója és szakmai programjának kidolgozója Snétberger Ferenc, világhírű magyar származású jelenleg Bécsben élő gitárművész. Hatalmas örömünkre a koncert szünetében megszólal maga az alapító Snétberger Ferenc is. Mesél miért is hozta létre ezt a főként roma származású és nagyrészt hátrányos helyzetű zenei tehetségeket felkaroló központot, hogyan is válogatja nagyobbrészt személyesen a kiválasztottakat. A zsúfolt naptárú zenész bokros teendői ellenére a nyári 6 hetes intenzív zenei tanév nagy részében személyesen jelen van az iskolában és foglalkozik a fiatalokkal. Megszólal az alapítvány vezetője is Dr. Lantos Krisztina, így megismerhetjük az iskola egész éven keresztül tartó fantasztikus munkáját. Végül megszólal egy eleinte diákként, ma tanársegítőként működő fiatal, Farkas Zsolt, aki itt indult, s ma a zeneakadémia 2. éves sikeres növendéke. Röviden ez az iskola és az ott folyó munka egy CSODA, s minden résztvevő benne egy-egy mágus! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Queen. Folytatódjék a történet, the show must go on, azaz a shownak tovább kell folytatódnia. Ennek a szónak hallatán szinte mindenkinek a nagynevű rockbanda jut először az eszébe. Az együttes szinte mindent elért, amit egy hasonló felállású banda csak elérhet. Ötven éves évfordulójukat ünneplik. Négy alkalommal játszom Queen számokat az elkövetkező hónapok során a Klasszikusok órájában. Íme, eljött a harmadik. Hallgassák szeretettel!

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az Éterben: Star Wars - Baljós Árnyak

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság: belső konfliktus - külső konfliktus. 3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája