Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 08. 09. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! -    Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedik a család, gyerekek és idősek a nyári közlekedésben. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a Közlekedik a család vetélkedő tapasztalatairól, és arról is, hogy nyáron mennyire kell figyelni a gyermekekre. A családon belül a példamutatás a legfontosabb a közlekedésben, a közlekedés szabályainak tanításában. A nyári közlekedés résztvevőiként az idősekről is szó lesz, illetve a magyar mentalitásról a japánokkal ellentétben. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Háziállat a családban - Bíró Brigittával, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökével beszélgettünk. Miért jó, ha van egy kis kedvenc a családban? Mire kell figyelni a háziállat kiválasztásánál? Milyen veszélyeket rejt, és milyen tévhitek keringenek a háziállattartásról? Milyen hatással lehet egy kis kedvenc a gyermekeink személyiségére, fejlődésére, felelősségtudatára? Milyen a felelős állattartás? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Bíró Brigitől a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökétől, és megismerkedhetünk az alapítvány legfőbb célkitűzéseivel, feladataival, nehézségeivel. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Somogyvári Rita mesél arról, mi indította el az egészséges életút felé

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: 25 éves a halasi Baranyi László Kolping család - Gálné Irénke nyilatkozik. Az elmúlt napokban a kiskunhalasi kolping család az erdélyi testvér család busznyi csoportját látta vendégül több mint egy héten keresztül. A megszokott kétévenkénti vendéglátás apropója volt idén, hogy 25 éves lett a halasi kolping család, melynek ünnepére sok katolikus alapító segítő atya, Bábel Balázs érsek úr, a polgármester is megjelent a hálaadó ünnepségen. Gálné Irénke vezető mesél a kolping jelentéséről, a halasi 43 fős család programjairól, életéről és természetesen a két testvér kolping csoport együtt töltött idejéről. Ezúton is szívből jövő köszönetét tolmácsoljuk Irénkének. Köszönet a kolping tagoknak és minden segítséget nyújtó szervezetnek és embernek, aki ebben a csodás és igazi közösségi élményt nyújtó hét programjaiban közreműködött! Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód:Hogy a tehetség ne kallódjon el! - A Snétberger Zenei Tehetségközpontból jelentkezünk. 2018 aug. 4-én tartotta immár 8. alkalommal zárókoncertjét az a különleges zenei tehetségközpont, melynek alapítója és szakmai programjának kidolgozója Snétberger Ferenc, világhírű magyar származású jelenleg Bécsben élő gitárművész. Hatalmas örömünkre a koncert szünetében megszólal maga az alapító Snétberger Ferenc is. Mesél miért is hozta létre ezt a főként roma származású és nagyrészt hátrányos helyzetű zenei tehetségeket felkaroló központot, hogyan is válogatja nagyobbrészt személyesen a kiválasztottakat. A zsúfolt naptárú zenész bokros teendői ellenére a nyári 6 hetes intenzív zenei tanév nagy részében személyesen jelen van az iskolában és foglalkozik a fiatalokkal. Megszólal az alapítvány vezetője is Dr. Lantos Krisztina, így megismerhetjük az iskola egész éven keresztül tartó fantasztikus munkáját. Végül megszólal egy eleinte diákként, ma tanársegítőként működő fiatal, Farkas Zsolt, aki itt indult, s ma a zeneakadémia 2. éves sikeres növendéke. Röviden ez az iskola és az ott folyó munka egy CSODA, s minden résztvevő benne egy-egy mágus! Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Talpig Civilben: Union Dojo Kiskunhalas Klub-Horváth Zoltán edző. A Harcművészeti Sportegyesület kiskunhalasi klubjának történetét mutatjuk be, Horváth Zoltán edző segítségével. Megtudhatják milyen érzés versenyzőből edzővé válni, megismerhetik a kyokushin karate mozgásformáit, versenyszabályait. Az is kiderül, hogy egy sportoló mikor válik alkalmassá arra, hogy versenyen is összemérje tudását ellenfeleivel. A nyári pihenő után szeptemberben Halason kezdődik a versenyzés, de előtte hárman Lengyelországban egy vizsgával egybekötött nemzetközi edzőtáboron is megmérettetik tudásukat.

19:00 – Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az Éterben: Star Wars - Baljós Árnyak

20:30 – Hitvalló: Laborczi Géza 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság: belső konfliktus - külső konfliktus. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája