Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 10. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel – Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Költségvetés módosítás, pályázatok, iskolai segítők, tanyagondnokság, rendőrség, közétkeztetés. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk városunk pénzügyeiről, a Tánchagyományok Házának kialakításáról és a Szélmalom felújításáról, valamint a városunkban működő tanyagondnoki feladatokat ellátókat érintő technikai változásról. Továbbra is folytatódik az iskolai segítők közfoglalkoztatási programja, megtudhatják, hogy miért támogatja az önkormányzat a jelenlegi kapitányságvezető kinevezését, és arról is lesz szó, hogy melyik intézmény konyhája újul majd meg pályázati forrásból. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Szirtes Edina Mókus hegedűművész azt mondja, tartósan azért nincs soha mélyponton, mert akár egy napon belül 15-20 alkalommal is előfordulhat a hullámzás, a menny és a föld alatt. Leghosszabb ideig mélyponton? “Nem hiszem, hogy volt egy hét, mert mindig történt valami csoda, és a szám széle már felfelé biggyent. Úgy gondolom, hogy minden muzsikus kiváltságos helyzetben van: Ahova megyünk, ott szeretnek minket, sokszor megetetnek, megitatnak, mert nagyon sok embernél az első, hogy akar valamit adni – az ember feje pedig kerekedik-kerekedik… Az ember a saját létezésével, vagy a művészeten keresztül tudja megmutatni, hogy létezik még a furcsa marcangoló világon kívül, egy nagyon egyszerű tiszta világ, ahol az emberek-emberek, ahol még a szeretet-szeretet. Szerintem ez mindenkinek a szívében ugyanúgy van, csak a sok minden elhomályosítja, és furcsákat tesz köré…

12:00 – Retro magazin: Önindító:Nagy Bátorral a Károli Gáspár Református Egyetem jogász hallgatójával beszélgetünk.

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Farkasokkal táncoló - film (1991) - dr. Téglás Péter filmajánlója. A Farkasokkal táncoló (Dances With Wolves) 1990-es amerikai film Kevin Costner rendezésében és főszereplésével. A forgatókönyvet saját regényéből Michael Blake írta. Az amerikai polgárháború idején játszódó western-eposz 1991-ben hét Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film és legjobb rendezés kategóriában.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Kitalálták a telefontokot, amelyben szinte lehetetlen, hogy összetörjön a mobil. Üzembe helyezték a világ legnagyobb légtisztító berendezését. Már nem az ember, hanem a robotok munkáját veszi el egy új robot. Élesben tesztelték a villámgyors 5G hálózatot Magyarországon. Különös és értékes titkot rejt a Hold sötét oldala. Hormonok helyett egyszeri sugárkezelést ajánlanak a prosztatarák gyógyítására. Érdemes megtartani az orr- és garatmandulát. Történelmi jelentőségű műtét: először ültettek be rekeszizom-pacemakert Magyarországon.

19:00  - Szép Álmokat: Az ördög három aranyhajszála

19:15 - Irodalom az Éterben: Petőfi Sándor - János Vitéz

20:30- Hitvalló: Balasi Barnabás 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi-Nagy Márió - Református (ismétlés), Lélekműhely: Szándékos vakság - A halál. - Richard H. Thaler 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt