Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! -    Édes Árpád- Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: A nyelvtanulás fontossága - Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk. Adásunkban Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk, aki a KRK Szilády Áron Gimnázium angol és orosz szakos tanára. Megcsillogtatja nekünk tanár úr a japán tudását is, illetve megismerhetjük példaképét, motivációját a tanításban.(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Természetfotózás Kis Csaba szemével. Egészen egyszerű fotóktól, az év legjobb természetfotósa díjig végigjártuk Kis Csaba eddigi munkáit. Megtudhatják, hogy igazán jó képet a madarakról csak akkor lehet készíteni, ha megfigyeljük az adott madárfaj viselkedését, hogy ki lehessen  számítani mi kerüljön a képre az exponálás pillanatában. Csaba arról is beszélt, hogy mekkora kitartásra van szükség egy jó fotó elkészítéséhez és azt is megtudhatják, melyik képével ért el több nemzetközi elismerést is. A Kiskunszt Fotóklub munkájáról, kiállításairól és Csaba terveiről is beszélgettünk.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Gyerekekre leselkedő veszélyek a játszótereken és a strandokon

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Költségvetés módosítás, pályázatok, iskolai segítők, tanyagondnokság, rendőrség, közétkeztetés. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk városunk pénzügyeiről, a Tánchagyományok Házának kialakításáról és a Szélmalom felújításáról, valamint a városunkban működő tanyagondnoki feladatokat ellátókat érintő technikai változásról. Továbbra is folytatódik az iskolai segítők közfoglalkoztatási programja, megtudhatják, hogy miért támogatja az önkormányzat a jelenlegi kapitányságvezető kinevezését, és arról is lesz szó, hogy melyik intézmény konyhája újul majd meg pályázati forrásból.

14:00 – A tudomány mai állása: Egyedülálló leletek kerültek elő a szolnoki vár ásatásán. Különleges vérhold uralja majd a hazai égboltot. Élet lehet a Jupiter egyik holdján.  Vizet vontak ki a sivatagi levegőből. Elkezdődhet a repülő autók tesztelése. Beszélni sem kell hozzá, gondolatokkal is irányítható az új robot. Zsírégető gén segíthet a fogyásban. Hatalmas áttörés: véget érhet a gyötrelmes szurkálás a cukorbetegek számára. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Döbrentey Ildikó: "Amikor megérkezünk ide a földi életbe, nem jövünk üres kézzel. Mindannyian hozunk magunkkal egy kis csomagot, egy titok-batyut. Ott van abban minden, amit az életben az ember-testvéreknek majd adhatunk. Ott van mindaz az ajándék, amit senki mástól nem kaphatnak meg, csakis tőlünk. A Biblia talentumnak nevezi ezeket az ajándékokat, a pszichológia képességekről beszél. Én, mint meseíró, a titok-batyu kincseinek hívom a születésünkkor magunkkal hozott adományainkat. Csakhogy ezt a titok-batyut nem tudjuk egyedül kibontani, s ezért vannak a szülők és a tanítók. Az ő küldetésük, hogy segítsenek a titok-batyunk kibontásában, a kincseink felfedezésében. Milyen szép lenne, ha mindnyájunknak felelős szeretettől vezérelt szülei lennének, akik segítenek a saját batyunkat kibontani, s nem valaki másét erőltetnék ránk! Van, akinek szerencséje van ilyen szempontból, s van, akinek saját erejéből kell megbirkózni a feladattal. Kívánom, hogy így vagy úgy, de mindenki megtalálja a maga kincseit, mert csakis úgy lehet belőle érett felnőtt ember. Azt tapasztalom, hogy az az ember lehet boldog itt a földi életben, aki a saját adományait kamatoztatja, és nem valaki másét. Nem lehetünk mindannyian sztárügyvédek, bankárok, tévésztárok... Sok életpálya van, ami talán vonzó, elsősorban anyagilag, és talán boldogulni is lehet általuk, de boldog csakis akkor lehet az ember, ha a saját adományaiból, a saját kincseiből építkezik."(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A két Lotti

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló: Balasi Barnabás 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt