Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 06. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál – Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:  Húsz éve Református Hittantábor - Édes Árpád lelkésszel beszélgetünk. Húsz éve annak, hogy a református egyház szokásos gyermektáborának helyszíne a Kunfehértói ifjúsági tábor lett és szervezését az gyülekezethez tartozó, önmaguk által is sok tábort megért tanárainak egy lelkes csapata vette át. 42 gyerekkel indultak, s ma több mint 150 kis és nagy hittanos diák vesz részt benne, igaz két helyszínen, mert egy helyszínen már nem férnek el.  Tortával köszöntéssel ünnepelték ezt a szép jubileumot, s mondtak köszönetet többek között Darányi Évike, Székely Márta, Vasné Horváth Olga, Váczi Zita, Csányi Ágnes, Bödecs Pál, Váczi Lajos és Mariann, Vincze István, Király Krisztina, Kádár Szilárd alapítóknak, segítőknek, és a felsorolás még korántsem teljes! A tábor aktuális programjáról Édes Árpád református lelkész tartott beszámolót, s a 20 éves visszaemlékezés folytatódik a vasárnapi Istentisztelet keretében! Tartsanak velünk gyermek zsivalyt hallani, tücsökszóval! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’örömkonyha: Tanárnő és háziasszony - Műsorunkban Nagy-Kálóziné Paska Andreával beszélgetünk, aki beavat minket, hogyan sikerül összeegyeztetni a főzést a munkájával. Megosztja velünk kedvenc receptjeit, többek között a kiadós Fekete erdő süteményreceptet, amely igazán mennyei desszert lehet a meleg, nyári napokon! Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egyedülálló leletek kerültek elő a szolnoki vár ásatásán. Különleges vérhold uralja majd a hazai égboltot. Élet lehet a Jupiter egyik holdján.  Vizet vontak ki a sivatagi levegőből. Elkezdődhet a repülő autók tesztelése. Beszélni sem kell hozzá, gondolatokkal is irányítható az új robot. Zsírégető gén segíthet a fogyásban. Hatalmas áttörés: véget érhet a gyötrelmes szurkálás a cukorbetegek számára. (ismétlés)  

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Takáts Eszter

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Az elmúlt hét rendőrségi eseményeiről, nyaralási vezetési tanácsokról, egy különleges drogmegelőzési fórumról mesél Farkasné Wodring Zsuzsanna szóvivő. Örömünkre viszonylag kevés eseménnyel teltek az elmúlt napok környékünkön, melyek megelőzhetők lettek volna odafigyeléssel. Ahogy nagy körültekintést igényelnek a nyári utazások és oda és vissza vezetések is. Ebben hallhatunk okos és megfontolandó tanácsokat rendőrségi szóvivőnktől. Különleges és hasznos volt az a találkozó is, melynek témája környékünk szerfogyasztásának csökkentése és megelőzése volt, benne védőnők, orvosok, segítő szakemberek, mely megbeszélést Farkasné Wodring Zsuzsanna koordinálta. Reméljük az összefogás, a probléma átbeszélése ezen a területen is előre viszi a megoldó folyamatokat! Tartsanak velünk!

14:00 – Babusgató: Kötödés, ragaszkodás, elengedés. Mindannyiunk életének szerves része. Meg van az ideje a kötödésnek és az elengedésnek is. Két szorosan összefüggő dologról beszélünk, hiszen elengedni azt tudjuk, akihez kötődünk. Arról, hogy mit is takar ez, mikor alakul ki az első érzelmi kötelék, milyen a biztonságos kötődés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó óvodapedagógus beszél. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A nyelvtanulás fontossága - Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk. Adásunkban Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk, aki a KRK Szilády Áron Gimnázium angol és orosz szakos tanára. Megcsillogtatja nekünk tanár úr a japán tudását is, illetve megismerhetjük példaképét, motivációját a tanításban. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A két Lotti

19:15 - Irodalom az éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló: Dr. Makó János 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szándékos vakság okai. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt