Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 05. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! -   Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Autómobil és tuning show 2019 - tervek, példaképek, önvezető autó. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a következő évi Autómobil és tuning show előkészületeiről, újításairól és hagyományairól. Megtudhatják, hogy a gyerekek számára miért vonzó a rengeteg féle jármű tervezése, összeállítása és a jövő önvezető gépjárműveinek belső működésébe is beavatjuk önöket.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Kötödés, ragaszkodás, elengedés. Mindannyiunk életének szerves része. Meg van az ideje a kötödésnek és az elengedésnek is. Két szorosan összefüggő dologról beszélünk, hiszen elengedni azt tudjuk, akihez kötődünk. Arról, hogy mit is takar ez, mikor alakul ki az első érzelmi kötelék, milyen a biztonságos kötődés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó óvodapedagógus beszél. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt: Grillezés - Petrovics János életmód tanácsadóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Húsz éve Református Hittantábor - Édes Árpád lelkésszel beszélgetünk. Húsz éve annak, hogy a református egyház szokásos gyermektáborának helyszíne a Kunfehértói ifjúsági tábor lett és szervezését az gyülekezethez tartozó, önmaguk által is sok tábort megért tanárainak egy lelkes csapata vette át. 42 gyerekkel indultak, s ma több mint 150 kis és nagy hittanos diák vesz részt benne, igaz két helyszínen, mert egy helyszínen már nem férnek el.  Tortával köszöntéssel ünnepelték ezt a szép jubileumot, s mondtak köszönetet többek között Darányi Évike, Székely Márta, Vasné Horváth Olga, Váczi Zita, Csányi Ágnes, Bödecs Pál, Váczi Lajos és Mariann, Vincze István, Király Krisztina, Kádár Szilárd alapítóknak, segítőknek, és a felsorolás még korántsem teljes! A tábor aktuális programjáról Édes Árpád református lelkész tartott beszámolót, s a 20 éves visszaemlékezés folytatódik a vasárnapi Istentisztelet keretében! Tartsanak velünk gyermek zsivalyt hallani, tücsökszóval!

14:00 - 153-Lélekmód:Sáli Levente festőművész, homokanimátor életútja 2. rész. Levente életútjának sötét szakaszáról, függőségéről közvetlen őszinteséggel és megrendítő elevenséggel mesél. Megismerhetjük a pokol bugyrait belülről, visszarettentve sokakat a szerhasználattól. Hallucinációk és halálfélelem, félelmetesen rajzolódik ki leírásából, édesanyjának legalább akkora, miatta átélt kínjai... No de, természetesen megismerjük a gyógyulás, Isten csodás megmentés útját, Eszter és a katolikus - neokatekumenális közösség kitartó és gyógyító szeretetét, mely gyógyít és új útra segítette Leventét. Megismerjük természetesen Levi hétköznapjait, amelyek sokszor nem könnyűek ma sem, de a szeretet, türelem, no és az AA közösség segítő csodáját is. Ugye kíváncsiak mi is az AA? Tartsanak velünk!(kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – S’örömkonyha: Tanárnő és háziasszony - Műsorunkban Nagy-Kálóziné Paska Andreával beszélgetünk, aki beavat minket, hogyan sikerül összeegyeztetni a főzést a munkájával. Megosztja velünk kedvenc receptjeit, többek között a kiadós Fekete erdő süteményreceptet, amely igazán mennyei desszert lehet a meleg, nyári napokon! Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A két Lotti 

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló: Dr. Makó János 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szándékos vakság okai. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt