Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: James Fenimore Cooper Bőrharisnya könyvsorozat - dr. Téglás Péter könyvajánlója.  James Fenimore Cooper (Burlington, 1789. szeptember 15. – Cooperstown, 1851. szeptember 14.) a korai 19. század egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb amerikai írója. Mozgalmas élete javát Otsego Lake-ben élte le (New York államban, ami akkoriban határvidék volt). Később ebből lett a modern kori Cooperstown. Az indián romantikát ábrázoló, felülmúlhatatlanul érdekes és lenyűgöző öt regénye: Vadölő (1841), Az utolsó mohikán (1826), Nyomkereső (1840), Bőrharisnya (1823), A préri (1827). (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Sáli Levente festőművész, homokanimátor életútja 2. rész. Levente életútjának sötét szakaszáról, függőségéről közvetlen őszinteséggel és megrendítő elevenséggel mesél. Megismerhetjük a pokol bugyrait belülről, visszarettentve sokakat a szerhasználattól. Hallucinációk és halálfélelem, félelmetesen rajzolódik ki leírásából, édesanyjának legalább akkora, miatta átélt kínjai... No de, természetesen megismerjük a gyógyulás, Isten csodás megmentés útját, Eszter és a katolikus - neokatekumenális közösség kitartó és gyógyító szeretetét, mely gyógyít és új útra segítette Leventét. Megismerjük természetesen Levi hétköznapjait, amelyek sokszor nem könnyűek ma sem, de a szeretet, türelem, no és az AA közösség segítő csodáját is. Ugye kíváncsiak mi is az AA? Tartsanak velünk!

11:00 – S’örömkonyha: Tanárnő és háziasszony - Műsorunkban Nagy-Kálóziné Paska Andreával beszélgetünk, aki beavat minket, hogyan sikerül összeegyeztetni a főzést a munkájával. Megosztja velünk kedvenc receptjeit, többek között a kiadós Fekete erdő süteményreceptet, amely igazán mennyei desszert lehet a meleg, nyári napokon! Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Autómobil és tuning show 2019 - tervek, példaképek, önvezető autó. Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a következő évi Autómobil és tuning show előkészületeiről, újításairól és hagyományairól. Megtudhatják, hogy a gyerekek számára miért vonzó a rengeteg féle jármű tervezése, összeállítása és a jövő önvezető gépjárműveinek belső működésébe is beavatjuk önöket.

14:00 – Sztárportré: Döbrentey Ildikó: "Amikor megérkezünk ide a földi életbe, nem jövünk üres kézzel. Mindannyian hozunk magunkkal egy kis csomagot, egy titok-batyut. Ott van abban minden, amit az életben az ember-testvéreknek majd adhatunk. Ott van mindaz az ajándék, amit senki mástól nem kaphatnak meg, csakis tőlünk. A Biblia talentumnak nevezi ezeket az ajándékokat, a pszichológia képességekről beszél. Én, mint meseíró, a titok-batyu kincseinek hívom a születésünkkor magunkkal hozott adományainkat. Csakhogy ezt a titok-batyut nem tudjuk egyedül kibontani, s ezért vannak a szülők és a tanítók. Az ő küldetésük, hogy segítsenek a titok-batyunk kibontásában, a kincseink felfedezésében. Milyen szép lenne, ha mindnyájunknak felelős szeretettől vezérelt szülei lennének, akik segítenek a saját batyunkat kibontani, s nem valaki másét erőltetnék ránk! Van, akinek szerencséje van ilyen szempontból, s van, akinek saját erejéből kell megbirkózni a feladattal. Kívánom, hogy így vagy úgy, de mindenki megtalálja a maga kincseit, mert csakis úgy lehet belőle érett felnőtt ember.  Azt tapasztalom, hogy az az ember lehet boldog itt a földi életben, aki a saját adományait kamatoztatja, és nem valaki másét. Nem lehetünk mindannyian sztárügyvédek, bankárok, tévésztárok... Sok életpálya van, ami talán vonzó, elsősorban anyagilag, és talán boldogulni is lehet általuk, de boldog csakis akkor lehet az ember, ha a saját adományaiból, a saját kincseiből építkezik."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Természetfotózás Kis Csaba szemével. Egészen egyszerű fotóktól, az év legjobb természetfotósa díjig végigjártuk Kis Csaba eddigi munkáit. Megtudhatják, hogy igazán jó képet a madarakról csak akkor lehet készíteni, ha megfigyeljük az adott madárfaj viselkedését, hogy ki lehessen  számítani mi kerüljön a képre az exponálás pillanatában. Csaba arról is beszélt, hogy mekkora kitartásra van szükség egy jó fotó elkészítéséhez és azt is megtudhatják, melyik képével ért el több nemzetközi elismerést is. A Kiskunszt Fotóklub munkájáról, kiállításairól és Csaba terveiről is beszélgettünk.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Csipkerózsika

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló:Dr. Szepes László

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A szándékos vakság okai. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt