Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 03. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Edzőterem bővítés, külterületi gyűjtőutak és felújításuk, megújuló buszpályaudvar. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk a sportközpontban bővítésre kerülő edzőteremről és a kivitelezés menetéről. Megtudhatják, hogy a gyűjtőutak elnevezés alá milyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra városunk útjai, illetve ezeknek a felújítási üteméről is beszámolunk. Megújul városunkban a buszpályaudvar, a munkálatok időpontjáról, menetéről és a buszpályaudvar ideiglenes helyének kijelöléséről is beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A mai vendég Döbrentey Ildikó.

12:00 – Retro magazin: Önindító: Villamosmérnök szak - Babud Lia

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:James Fenimore Cooper Bőrharisnya könyvsorozat - dr. Téglás Péter könyvajánlója.  James Fenimore Cooper (Burlington, 1789. szeptember 15. – Cooperstown, 1851. szeptember 14.) a korai 19. század egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb amerikai írója. Mozgalmas élete javát Otsego Lake-ben élte le (New York államban, ami akkoriban határvidék volt). Később ebből lett a modern kori Cooperstown. Az indián romantikát ábrázoló, felülmúlhatatlanul érdekes és lenyűgöző öt regénye: Vadölő (1841), Az utolsó mohikán (1826), Nyomkereső (1840), Bőrharisnya (1823), A préri (1827).

14:00 – Önindító: A nyelvtanulás fontossága - Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk. Adásunkban Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk, aki a KRK Szilády Áron Gimnázium angol és orosz szakos tanára. Megcsillogtatja nekünk tanár úr a japán tudását is, illetve megismerhetjük példaképét, motivációját a tanításban. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Egyedülálló leletek kerültek elő a szolnoki vár ásatásán. Különleges vérhold uralja majd a hazai égboltot. Élet lehet a Jupiter egyik holdján.  Vizet vontak ki a sivatagi levegőből. Elkezdődhet a repülő autók tesztelése. Beszélni sem kell hozzá, gondolatokkal is irányítható az új robot. Zsírégető gén segíthet a fogyásban. Hatalmas áttörés: véget érhet a gyötrelmes szurkálás a cukorbetegek számára.

19:00  - Szép Álmokat: Bambi

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30- Hitvalló: Dr. Drenyovszky Irén 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: Szándékos vakság 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt