Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 02. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! -   Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: A nyelvtanulás fontossága - Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk. Adásunkban Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk, aki a KRK Szilády Áron Gimnázium angol és orosz szakos tanára. Megcsillogtatja nekünk tanár úr a japán tudását is, illetve megismerhetjük példaképét, motivációját a tanításban. (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Természetfotózás Kis Csaba szemével. Egészen egyszerű fotóktól, az év legjobb természetfotósa díjig végigjártuk Kis Csaba eddigi munkáit. Megtudhatják, hogy igazán jó képet a madarakról csak akkor lehet készíteni, ha megfigyeljük az adott madárfaj viselkedését, hogy ki lehessen számítani mi kerüljön a képre az exponálás pillanatában. Csaba arról is beszélt, hogy mekkora kitartásra van szükség egy jó fotó elkészítéséhez és azt is megtudhatják, melyik képével ért el több nemzetközi elismerést is. A Kiskunszt Fotóklub munkájáról, kiállításairól és Csaba terveiről is beszélgettünk.

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Ferenci Zoltán református lelkész, kábítószerügyi szakértő és csoport trénerrel beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – A tudomány mai állása: Továbbra is néma a mars-járó a porvihar miatt. Lézerrel semmisítenék meg az űrszemetet. Falatozó fekete lyukra bukkantak. Hihetetlen, de létezik a rózsaszín tó. Megtalálták a magas IQ alapját. Találtak egy hormont, ami segíthet a cukorbetegeken. Újfajta, sikeres terápiát vetettek be a rák ellen. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Talentum. Levente Péter: "Pontosan fel kell mérnem, hogy mi az a talentum, amivel születtem. Van aki több talentumot kap, van aki kevesebbet, és van aki csak egyet, de egyet mind a 7 milliárd ember kap fogamzásakor. A kérdés, hogy rátalál-e mi az? Az ember nem lesz több attól, ha több talentumot kapott, hanem a felelőssége nő, mert azokkal el kell majd számolnia. Nekem például a kapcsolatteremtés képessége az első számú talentumom. Akinek ép a lelke, az biztos lehet benne, hogy haláláig kénytelen lesz tanulni, és ezáltal újabb ismeretekre szert tenni. Ha ép a lelkem, gyarapodik a szellemem, és közben gyógyulhat a testem. Eddigi eredményeim magatartásból, hogy Döbrentey Ildikó, feleségem 50 éve naponta ad bizalmat az újrakezdéshez. A telefonunk folyamatosan csörög, és hívnak tanítóként, művészként, közéleti emberként szolgálni. Már nem akarom megváltani a világot, azt rábíztam a Teremtőre. A közvetlen környezetemért érzem magam elsősorban felelősnek, abban a 24 órában, ahol éppen tartózkodom. Reggelenként amikor felébredek, mielőtt megszólalnék, végiggondolom magamban, hogyan szeretnék ma elindulni: ellenségként aljasan, ellenfélként cinikusan, vagy útitársként nemesedve. Ezek után a következő fohásszal indulok: Uram, adj erőt, hogy útitárs lehessek, mert az első gondolatom mindig aljas, a második cinikus."(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Bambi

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló: Dr. Drenyovszky Irén 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt