Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 30. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Álomidő

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Talpig Civilben: Szurkolók az állatkínzás ellen a Halas Rádióban. Két remek fiatalember, Kapin Ricsi és Kajdi Krisztián mesélnek nekem a kezdetekről, hogyan működnek a mindennapokban, mi az elmúlt egy év sikerének a titka. A riportban elhangzik, hogyan lehet támogatni őket. Felelevenítjük Fülöp esetét, hiszen nélküle nem jött volna létre a Szurkolók az állatkínzás ellen. Tartsanak velünk, egy igazan baráti beszélgetést hallhatnak. Vigyázat! A riport némely eleme felkavaró lehet!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Zarándokként járja a nagyvilágot. Zsigmondi Gáborral beszélgetünk, Magyarország egyik leghíresebb zarándokával, aki egész Európát bejárta. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Sáli Levente festőművész, homokanimátor életútja 1.rész. A Thorma János Múzeum - Múzeumok éjszakája rendezvényén élőriportban elevenedett meg Sáli Levente életútja a nézők szeme láttára,  őszinte és közvetlen beszámolója segítségével. A festők élete mindig kalandos, mondják. Nincs ez másképp Levivel sem. A városunkban született festőművész és homokanimátor gyermekkora csupa siker és öröm. A mindenhova rajzolgató gyermek már 6 évesen eldönti, hogy festő lesz, mikor is lerajzolja elsőként Petőfit. A terv megvalósul, s hogy milyen mélységeket kell megjárnia mindehhez, 16 évesen hogyan dolgozza fel, vagy épp hogyan nem, hogy fényes kézilabdás karrierje megtörik? Tartsanak velünk Levi életútjának első részében, melyet egy hét múlva folytatunk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Cso-Cso szan és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az „ideiglenes házasságot” valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény utolsó morzsájának elvesztése után már csak a halál lehet a kiút. A librettót ihlető műről azt mondták, hogy „ha nem egzotikus helyszínen, tőlünk távol játszódna a dráma, elviselhetetlen volna ez a fájdalom.” Az operarajongóknak Puccini csodálatos zenéje emeli katartikus magasságokba a tragédiát.  Ma és egy későbbi alkalommal is hallhatnak részleteket az operából.

18:00 – Halas Anno: Halasiak Mexikóban. A gyarmatosítások korának anakronisztikus vállalkozása volt, hogy egy bécsi születésű Habsburg kerüljön egy közép-amerikai (indián) állam császári trónjára. I. Miksa mexikói császár (1863-1867) kalandornak tekintett uralkodása csúfos, tragikus véget ért. A különleges expedíciónak nem kevés magyar, sőt, kiskunhalasi tagjai is voltak. Erről a kevéssé ismert világtörténeti eseményről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Bambi

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság 3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Ne mondj le semmiről