Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 28. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Zoltán - Szerelmes földrajz

5:30 – Serkenj fel! -   Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Johannita lovagok városunkban, Somoskövi Ákos a lovagrend pályázatának nyertese. Mai is élnek lovagok közöttünk? A válasz igen! A Johannita lovagrend története évszázadokra nyúlik vissza, Magyarországon meghívásos alapon lehet a tagok közé kerülni. Nagy Árpád és Kőmíves Tamás lovagokkal beszélgetve megtudtuk, hogy meghívással lehet bekerülni a tagok közé, komoly tudományos és közéleti tevékenység alapján. Minden évben meghirdetett pályázatukat idén Somoskövi Ákos sziládys diák nyerte el, melynek jutalmát egy tabletet, személyesen adtak át kísérő oklevél kíséretében a lovagok. A Johannita lovagrend tevékenységéről, a pályázat témájáról hallhatnak riportunkban, tartsanak velünk!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Talpig Civilben: Szurkolók az állatkínzás ellen a Halas Rádióban. Két remek fiatalember, Kapin Ricsi és Kajdi Krisztián mesélnek nekem a kezdetekről, hogyan működnek a mindennapokban, mi az elmúlt egy év sikerének a titka. A riportban elhangzik, hogyan lehet támogatni őket. Felelevenítjük Fülöp esetét, hiszen nélküle nem jött volna létre a Szurkolók az állatkínzás ellen. Tartsanak velünk, egy igazan baráti beszélgetést hallhatnak. Vigyázat! A riport némely eleme felkavaró lehet!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: A természetgyógyászat alkalmazási lehetőségei - Dr. Viszmeg Sándor, nyugalmazott főorvos

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Sziládys 11. B határtalanul pályázatáról Bíró Emőke szervező és diákjai mesélnek. Szokatlan, hogy nem 7.-es osztály számol be erről a nagyszerű kirándulási lehetőségről. Ma még kevesen fedezték fel, hogy osztály cserelátogatás program keretében a 9-12.-es évfolyam is élhet evvel a lehetőséggel. Bíró Emőke sziládys tanárnő így már második ízben vihette osztályát szülőföldje gyönyörű tájaira, felhívva figyelmüket a rejtett és örök kincseire a székelyföldnek. tartsanak velünk a részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód: Sáli Levente festőművész, homokanimátor életútja 1. rész. A Thorma János Múzeum - Múzeumok éjszakája rendezvényén élőriportban elevenedett meg Sáli Levente életútja a nézők szeme láttára, őszinte és közvetlen beszámolója segítségével. A festők élete mindig kalandos, mondják. Nincs ez másképp Levivel sem. A városunkban született festőművész és homokanimátor gyermekkora csupa siker és öröm. A mindenhova rajzolgató gyermek már 6 évesen eldönti, hogy festő lesz, mikor is lerajzolja elsőként Petőfit. A terv megvalósul, s hogy milyen mélységeket kell megjárnia mindehhez, 16 évesen hogyan dolgozza fel, vagy épp hogyan nem, hogy fényes kézilabdás karrierje megtörik? Tartsanak velünk Levi életútjának első részében, melyet egy hét múlva folytatunk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Szépítők című magazinunkban a kézápolás szabályairól, a manikűr és pedikűr fontos szerepéről beszélgetünk Tallér Tündével. Tünde elmondja nekünk, hogy milyen eszközök szükségesek a körömápoláshoz. Szó esik még a műkörömről és megtudhatjuk mi az a köröm mátrix. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pinocchio

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló: Birinyi József 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Szándékos vakság 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben