Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 27. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Zoltán - Szerelmes földrajz

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A sziládys 7. B Erdélyben járt a Határtalanul program keretében. Forczekné Lány Tünde osztályfőnök és három lelkes diákja, Szuromi Vajk, Kőrösi Dani és Patai Nóra Alexa mesélnek nekünk. A megszokott gyönyörű táj, Békás szoros, Szent Anna tó mellett egy rendkívül izgalmas medve élményben is része lehetett a csapatnak! Merre is jártak pontosan, mi jelentett a legnagyobb élményt számukra, no és milyen tapasztalatokat szereztek székelyföldön? Megtudhatják, ha velünk tartanak!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Sáli Levente festőművész, homokanimátor életútja. 1. rész. A Thorma János Múzeum - Múzeumok éjszakája rendezvényén élőriportban elevenedett meg Sáli Levente életútja a nézők szeme láttára,  őszinte és közvetlen beszámolója segítségével. A festők élete mindig kalandos, mondják. Nincs ez másképp Levivel sem. A városunkban született festőművész és homokanimátor gyermekkora csupa siker és öröm. A mindenhova rajzolgató gyermek már 6 évesen eldönti, hogy festő lesz, mikor is lerajzolja elsőként Petőfit. A terv megvalósul, s hogy milyen mélységeket kell megjárnia mindehhez, 16 évesen hogyan dolgozza fel, vagy épp hogyan nem, hogy fényes kézilabdás karrierje megtörik? Tartsanak velünk Levi életútjának első részében, melyet egy hét múlva folytatunk!

11:00 – Szépítők: Szépítők című magazinunkban a kézápolás szabályairól, a manikűr és pedikűr fontos szerepéről beszélgetünk Tallér Tündével. Tünde elmondja nekünk, hogy milyen eszközök szükségesek a körömápoláshoz. Szó esik még a műkörömről és megtudhatjuk mi az a köröm mátrix. Tartsanak velünk!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Johannita lovagok városunkban, Somoskövi Ákos a lovagrend pályázatának nyertese. Mai is élnek lovagok közöttünk? A válasz igen! A Johannita lovagrend története évszázadokra nyúlik vissza, Magyarországon meghívásos alapon lehet a tagok közé kerülni. Nagy Árpád és Kőmíves Tamás  lovagokkal beszélgetve megtudtuk, hogy meghívással lehet bekerülni a tagok közé, komoly tudományos és közéleti tevékenység alapján. Minden évben meghirdetett pályázatukat idén Somoskövi Ákos sziládys diák nyerte el, melynek jutalmát egy tabletet személyesen adtak át kísérő oklevél kíséretében a lovagok. A Johannita lovagrend tevékenységéről, a pályázat témájáról hallhatnak riportunkban, tartsanak velünk!

14:00 – Sztárportré: Talentum. Levente Péter: "Pontosan fel kell mérnem, hogy mi az a talentum, amivel születtem. Van aki több talentumot kap, van aki kevesebbet, és van aki csak egyet, de egyet mind a 7 milliárd ember kap fogamzásakor. A kérdés, hogy rátalál-e mi az? Az ember nem lesz több attól, ha több talentumot kapott, hanem a felelőssége nő, mert azokkal el kell majd számolnia. Nekem például a kapcsolatteremtés képessége az első számú talentumom. Akinek ép a lelke, az biztos lehet benne, hogy haláláig kénytelen lesz tanulni, és ezáltal újabb ismeretekre szert tenni. Ha ép a lelkem, gyarapodik a szellemem, és közben gyógyulhat a testem. Eddigi eredményeim magatartásból, hogy Döbrentey Ildikó, feleségem 50 éve naponta ad bizalmat az újrakezdéshez. A telefonunk folyamatosan csörög, és hívnak tanítóként, művészként, közéleti emberként szolgálni. Már nem akarom megváltani a világot, azt rábíztam a Teremtőre. A közvetlen környezetemért érzem magam elsősorban felelősnek, abban a 24 órában, ahol éppen tartózkodom. Reggelenként amikor felébredek, mielőtt megszólalnék, végiggondolom magamban, hogyan szeretnék ma elindulni: ellenségként aljasan, ellenfélként cinikusan, vagy útitársként nemesedve. Ezek után a következő fohásszal indulok: Uram, adj erőt, hogy útitárs lehessek, mert az első gondolatom mindig aljas, a második cinikus."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Zarándokként járja a nagyvilágot. Zsigmondi Gáborral beszélgetünk, Magyarország egyik leghíresebb zarándokával, aki egész Európát bejárta.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pinocchio

19: 15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:30 – Hitvalló: Botan Claudia

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Mi az, amit a szívünk mélyén úgy élünk meg, hogy: ez érvényes?  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben