Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 23. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Zoltán - Szerelmes földrajz

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Élet a Hirling József Lovasparkban - Riportunkban Rózsahegyi Róbert, a Lovaspark vezetője mesél múltról, jelenről és jövőről. Többek között azt is megtudhatjuk, hogy milyen fejlesztések zajlanak éppen vagy, hogy milyen programokat nyújt a Lovaspark a gyerekeknek, illetve betekinthetnek hogyan is működik egy ilyen lovas létesítmény. További részletekért tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek:„Az első lépéseket tedd bizalommal (hittel). Nem kell, hogy lásd az egész létrát, csak tedd meg az első lépést" Martin Luther King fogalmazta meg a fenti gondolatot, amely pontosan összecseng azzal az életúttal, melyet mai adásunkban ismerhetnek meg. Györgyi János, aki barátainak és motorostársainak egyszerűen csak Giorgio, kanyargós, izgalmas, sok örömmel, sok fájdalommal teljes életet mondhat magáénak. Mégis boldog ember. Megtanulta: bármilyen nehéz is egy bukás után talpra állni, nem lehetetlen, és főként: nem szabad sajnálgatni magunkat! Fogadják adásunkat szeretettel! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A sziládys zene témahét vendége Dr. Rock, aki zenetörténetről, rádiózásról mesél nem hétköznapi módon. "A hallgatás művészete" címmel hallhatták a sziládys diákok Dr. Rock művésznéven közismert előadót, aki hatalmas lelkesedéssel és legalább ekkora tudással és tapasztalattal mesélt nekik és hallgatóinknak a zenehallgatás gyönyörűségéről. Afrikából ered minden, mondja, és megtanulni ezt élvezni, akár magunk készítette zeneeszközökkel a muzsikálást átélni egy igazi csoda. Öröm a köbön:) Előadásain, szegedi egyetemi óráin idő és térutazáson vehetnek részt a hallgatók, élvezve és megismerve a ritmus és zene csodáját. Plesi aktívan rádiózik ma is, aki szívesen belekóstolna ebbe a témába, megteheti a civilhangradio.hu  oldalon a soundcloud - Dr. Rock szakrendel menüpont alatt a világhálón. Tartsanak velünk, és jó hallgatózást mindenkinek! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: George Michael, (Jeórjosz Kiriákosz Panajótu London, 1963. június 25. – Goring-on-Thames, Oxfordshire, 2016. december 25.) kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző, aki az 1980-as években lett népszerű, amikor megalapította a Wham! nevű popduót, egykori iskolatársával, Andrew Ridgeley-vel. Olyan világszerte sikeres dalok kötődnek a nevéhez, mint a Last Christmas és a Wake Me Up Before You Go-Go, albumok közül pedig az 1987-ben kiadott Faith, valamint az 1990-es Listen Without Prejudice Vol. 1. Karriere során Michael több mint 100 millió lemezt adott el. Debütáló szólólemeze, a Faith (1987) mintegy 20 millió példányban kelt el világszerte. Kislemezei közül hét végzett az első helyen hazájában, az Egyesült Királyságban, míg az amerikai Billboard Hot 100 listán nyolcszor tudott az élre törni, többek közt Careless Whisper és Freedom! '90 című dalaival. Michaelt a legtöbb zenei kiadványt értékesítő brit előadók közé sorolják, míg az amerikai Billboard magazin minden idők 40. legsikeresebb előadójának nevezte meg. 30 éves pályafutása során számtalan zenei díjat gyűjtött, köztük 3 Brit Awards-díjat („a legjobb brit férfi előadó” elismerést kétszer is kiérdemelte), 4 MTV Video Music Awards-díjat, 4 Ivor Novello-díjat, 3 American Music Awards-díjat, végül pedig 8 Grammy-jelöléséből kettőt tudott díjra váltani. Ma lenne 55 éves.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Pinocchio

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Évad eleji kérdések 2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben