Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 31. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -   Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Kalandtúra, fellépők, játék és vidámság-gyermeknap Halason. Vadkerti Mónikával beszélgettünk a gyermeknapi eseményekről. A kalandtúra állomásai során többek között postagalambokkal is találkozhattak a gyerekek, de mezőgazdasági gépeket, rendőrautót és tűzoltókocsit is megnézhettek belülről. A nagyszínpadon folyamatosan előadások szórakoztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Talpig Civilben: Kiskunhalasi Birkózó Klub-beszélgetés Csapi Antallal, a klub elnökével. A beszélgetésből megtudhatják, hogy Csapi Antal mikor került kapcsolatba a birkózással, hogyan fejlődött a birkózó klub és jelenleg mennyien edzenek náluk. Kiderül, hogy mekkora elszántság, kitartás és munka kell ehhez a sportághoz is. A rengeteg kiváló versenyeredmény: az áldozatos munka, az edző és család hármas együttműködése alapján jöhetett csak létre. Megismerhetik Felhő Viktória történetét, aki jelenleg is több nemzetközi megmérettetésre készül.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: A kézírásunk rejtett titkai – Szabó – Kocsisné Ökrös Ildikó grafológus

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Kiss Tamással és Horváth Gellérttel beszélgetünk a jún.2-i Hopfanatic mini sörfesztiválról. Egy éve bővült a duplájára a Hopfanatic sörfőző üzem kapacitása, mivel új társakra talált Tamás, Horváth Gellértben és Horváth Anikóban. Az idei országos sörfőző versenyen ismét aranyérmes lett Kiss Tamás IPA söre, melyet a most hétvégi mini sörfőző fesztiválon meg is kóstolhatnak a résztvevők. Délelőtt 10 órától címke tervező verseny, lábtengó, látogatók főzte sörök versenye, arcfestés várják a gyerekeket és szülőket egyaránt. Több mint 10 féle sört ütnek csapra, természetesen Tamás specialitása a chilis bab sem fog hiányozni az egyéb finom étkek mellől. 16 órától helyi zenekarok és DJ gondoskodik a muzsikáról segítve a közösségi és gasztronómiai élvezeteket igazán érvényre jutni ebben a csodás május végi nyáridőben!  Ne hagyják ki!

14:00 - 153-Lélekmód: Végvári Ferenccel, a Sport az Esélyért Egyesület edzőjével beszélgetünk. A közel 10 éve működő egyesület edzője elkötelezett a segítségnyújtás területén minden korosztályban, hisz 25 éve dolgozik az idősek otthonában. Megismerjük életútját riportunkban, gyermekkori élményeit, szakmai indulását. Mesél nekünk arról, hogyan élte meg azt fiatalon, hogy cigány származása miatt egy csomó előítélettel kellett megbirkóznia. Azóta is szívügye a cigányság felemelkedésének segítése. Megismerjük segítségével, mik a legfeszítőbb problémák ma a közösségben. Természetesen a Sport az Esélyért egyesületről is hallunk tőle, arról mennyi sok-sok telefon és segítség kell sokszor azon nehéz körülmények között élő fiataloknak, akik életét és útját, sporttevékenységét hivatott segíteni az egyesület. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: A Szépítők következő adásában a régió egyik legismertebb és legelismertebb mesterkozmetikusával, dr. Dutkay Lórántné Erikával beszélget Weyble Dávid műsorvezető. A műsorban a kozmetikát, mint szakmát elemezzük ki általánosságban. Hallgatóink megtudhatják, mivel foglalkozik egy kozmetikus.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat:Dörmögőék kalandjai

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Szász István 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád  - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 16. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez II.   3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér