Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 28. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -   Balogh Róbert - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Egy sokoldalú fiatal pályakezdőt ismerhetnek meg, Bogdándi Virágot. Virág vegyész szakon végzett a Debreceni Egyetemen. Kutatómunkáját a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatójaként végzi az Országos Onkológiai Intézetben, ahol a Molekuláris Immunológia és Toxikológia osztály kutatójaként olyan biokémiai reakciókat tanulmányoz, amelyek kulcsfontosságúak a daganatos betegségek kialakulásában. Nyitottságának és ambícióinak köszönhetően Virág nemrég töltött el nyolc hetet Japánban, emellett az alap- és mesterképzés alatt háromszor is részt vett külföldi tanulmányúton. Kimagasló szakmai eredményei mellett pedig egy igen különleges hobbija van: évek óta vezeti Virág’s Lab nevű divatorientált személyes blogját. (http://viragslab.com). Ha kíváncsiak vagytok, mi érdekelte Virágot kiskorában, hogyan kezdett bele a blogolásba, illetve szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki jó kutató legyen, tartsatok velünk!

11:00 – Érdekes Emberek: 1999-ben és 2018-ban az év múzeuma a Thorma János Múzeum. Szakál Aurél múzeumigazgatóval beszélgettünk az év múzeuma díj jelentőségéről és arról a munkáról, amely megelőzte a rangos elismerést. Megtudhatják, hogy az elmúlt 19 év alatt mekkora változások voltak a múzeum életében, információt kaphatnak a folyamatosan bővülő múzeumi gyűjteményről, a jelenlegi kiállítótermekről és kiállítási anyagokról. Az év múzeuma díj táblájának avatása különleges esemény lesz, ennek a részleteibe is bepillantást nyerhetnek.

12:00- Retro magazin:Babusgató: A különbözőség ajándéka! - beszélgetés Sárkányné Vida Erzsébettel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Kiskunhalas közterületeinek fellobogózása, sóstói fejlesztések és beruházás a Szegedi úti laktanya területén. Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk a zászlók megújításáról és kihelyezési rendjéről. A Sóstó területére vonatkozó fejlesztésekről is megtudhatnak részleteket, és az is kiderül a beszélgetésből, hogy a Szegedi úti laktanya megvásárlásával milyen beruházás kezdődik majd el.

14:00 – A tudomány mai állása: Ára van a szúnyogirtásnak: nem válogat a permetszer. Miért leszünk rosszul, ha autóban olvasunk? Miért nem emlékszünk a csecsemőkorunkra? Elvégezték az első robotasszisztált gerincműtétet. Megérkezett a forradalmian új napelem. Új elemi részecske létezését sikerült bizonyítani. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Kohánszky Roy: "Szoktam mondani viccesen, hogy én vagyok Roy az Ádámból..."

Szenvedélye a szakmája: Nagyon megérint, ha valaki egy valamit, egyfajta dolgot nagyon jól csinál. Ha látok egy jó filmet, vagy hallok egy jó dalt, ami nagyon tetszik, akkor azért azt meg szoktam kicsit könnyezni. Elég maximalista vagyok, főleg zenei dolgokban, mert ez a munkám és a megélhetésem. A zenész vagy művész emberek legtöbbször nem teljesen normálisak. Megszállottak gondolatilag, szenvedélyesek, hajszolják magukat a dolgokba. Nálam ez a zeneszerzéssel van így, egész nap ezen kattog az agyam. Kohánszky Roy énekes, basszusgitáros, zeneszerző nem vágyott, és most sem vágyik másra, szenvedélye a szakmája. Új anyag, új műsor az idén 20 éves Roy & Ádám Triótól a színpadokon!(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Dörmögőék kalandjai

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Regős Judit

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 15. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér