Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 26. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Miért jó olvasni? Talán azért, mert utazásra hív? Lehet. A könyv jó barát. Élményeket, érzéseket, gondolatokat, izgalmakat, örömöt, bánatot, újdonságot ad. Az olvasás által több lesz az ember, gyarapodik, fejlődik. És miért fontos olvasni a gyermekeinknek? Tartsanak velünk és megtudhatják. A Babusgató mai vendégei Tóthné Felföldi Zsuzsanna és Pertics Orsolya a Martonosi Pál Városi Könyvtár dolgozói, akik betekintést nyújtanak a könyvtár mindennapi életébe, sokszínű és színes programjaiba. (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Egy élet a telivérek mellett - Hasenfratz (Házi) László életútja. Házi László több mint 50 évet dolgozott Dunakeszi Alagon versenylovakkal. A "Mesterként" ismert idomár mesél életútjáról, a rengeteg megnyert versenyről, kedvenc lovairól. A hosszú évek alatt rengeteget utazott, szinte együtt élt az állatokkal. 2017-ben a Kincsem Park Életmű-Díjjal ismerte el a munkáját és pályafutását. A 82 esztendős szakember egész életét a telivérek mellett töltötte. Közel két évtizedig volt abrakmester Horák és Keszthelyi istállójában. 1976-tól már trénerként számított rá a sport. Hasenfratz László, a szaklapban Házi néven kezdett el dolgozni, így ismerte meg a pálya. Már az első évében idomár champion lett, amit még háromszor megismételt 78-ban, 80-ban és 88-ban. Tiránnal és Dimitrijjel Derbyt nyert, sok jó versenyben győztek lovai első lovasával, Vas Józseffel. Pályafutása legjobb lova, a nemzetközi klasszis Midway, aki a legnagyobb haza kancaversenyek megnyerése mellett győzött az Ausztria Díjban is. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Mándity Lászlóval, a Kiskun táncegyüttes vezetőjével beszélgettünk a tánc csodájáról, munkájáról, a Szélrózsa szenior csapatáról. Az idén 10. éves Kiskun táncegyüttes vezetője, Mándity László táncpedagógust faggattuk a néptánc szépségéről. Mesél versenyzőinek szép eredményeiről, fellépésikről és tánccsoportjairól, különösen is a Szélrózsa szenior csapatról. Az egyre növekvő létszámú Szélrózsa tagokat nem az eredmények, vagy a fellépések motiválják, hanem valóban a néptáncolásban rejlő öröm átélése, rejtett tanításainak megélése és persze egy jó közösségbe való tartozás lelkesít. Tartsanak velünk és jöjjenek táncba Önök is! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:A zene és a hangok ugyanúgy mindennapjaink része, akár az evés, vagy az alvás. Ahogy táplálkozási szokásainkra vagy a mindennapi rutin elvégzésére is figyelmet szentelünk, ugyanúgy érdemes a minket körülvevő hangokhoz, zenéhez is tudatosabban hozzáállnunk. Tegyék ezt most a Klasszikusok órája segítségével, relaxáljanak, lazuljanak el.

18:00 – Halas Anno: Régi hagyomány szerint Mátyás király rettenthetetlen zsoldos hadseregét, a magyar és külföldi katonákból álló Fekete sereget 1492-ben Halas határában oszlatták fel. A Fekete sereg volt a 15. századi Közép-Európa legrettegettebb és legeredményesebb hadserege, amely elsősorban hazai, cseh és német zsoldosokból áll. Mátyás emlékév van. Erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Dörmögőék kalandjai

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 15. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez. 1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér