Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 15. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A bivalyok helyzete. Adásunkban Fehér Péterrel beszélgetek, aki a kiskunhalasi magyar házi bivalyok tulajdonosa, és a Vasvarjú Természetvédelmi Alapítvány vezetője. Riportunk mai témája tehát a bivalyok helyzete, de az alapítványról is sok hasznos információt is hallhatunk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A mai vendég Forgács Gábor, színművész. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Önindító: Pál Esztert, gyógypedagógus és teológus hallgatót ismerhetik meg.

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A "Szép Ház - 2018" és a "Virágos városért 2018" pályázatokról tájékoztat Babud László a Kiskunhalasi Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke. Nyolc év után ismét lehet pályázni 2018. május 25-ig a jelzett kategóriákban, erősítve és felkutatva városunk értékes és szép építményeit és terveit. Mindkét pályázatban több kategóriában lehet indulni, a jelentkezési lapot a http://halasivarosszepitok.hu/ oldalról lehet elérni, vagy személyesen Babud László elnöktől, vagy Deák Ildikótól az egyesület titkárától lehet beszerezni, illetve náluk leadni. A tulajdonosok nevezhetnek, reméljük ez a nívós pályázat is segíti, hogy környezetünk szépségeit felfedezzük és értékeljük! Természetesen hallunk az egyesület aktuális és múltbeli tevékenységeiről is, de hamarosan hosszabb riport keretében is megismerhetjük azt az értékes munkát, melyet a városvédő és szépítő egyesület 1988 óta végez Kiskunhalason. Feltétlenül tartsanak velünk és nevezzenek a pályázatokon!

14:00 – Önindító: Iskolaváltásról, és hobbikról. A mai adásunkban Szabó Mirjam Noémi mesél nekünk iskolaváltásáról, tapasztalatairól, továbbá teret adunk kicsit a szabadidős tevékenységeknek is. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, tartsatok velünk! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Öt évvel nőtt a várható élettartam a kardiológia fejlődésének köszönhetően. A bálnák koponyája antennaként működik. Munkába áll a világ első óceántisztító gépe. Betiltják a naptej használatát Hawaiin. Tesztelték a marsi hordozható atomreaktort. Mars-rengéseket vizsgál a vörös bolygóra kilőtt szonda. Kiderítették, miért nem rombolták le a földrengések a pisai ferde tornyot.

19:00  - Szép Álmokat: A legjobb szívű boszorkány

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30- Hitvalló: Gosztonyi Zoltán 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 11. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony