Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 12. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Finta József - Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Gyermek és családi programok Kiskunhalason - Mai adásunkban Nagy-Apáti Ivettel, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezetőjével beszélget magazinunk riportere, Horváthné Lovászi Márta. A riportból megtudhatjuk, hogy milyen tavaszi és nyári gyermeket - és családokat érintő programok lesznek városunkban. Tartsanak velünk!  (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Szecsődi Ferenc (Budapest, 1954. június 14. –) magyar hegedűművész és - tanár. Szecsődi Irén opera-énekesnő unokaöccse. Édesapja kottagrafikus volt. Hangszertanulmányait a budapesti XXI. kerületi zeneiskolában kezdte Weisz Lajosnénál. 1968-ban a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Bodonyi István növendéke lett, művészi fejlődésére ő volt a legnagyobb hatással. 1972 és 1977 között a Zeneakadémián Szűcs Mihály volt tanára. Tanulmányait az akadémia nagydíjával fejezte be. Pályáját 1977-ben Szegeden kezdte, és azóta is a városban él. A Zeneakadémia oda kihelyezett tagozatán lett tanársegéd, 1985-ben adjunktus, 1990-ben pedig docens. 1997-ben főiskolai, 2000-ben egyetemi tanárrá nevezték ki. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zenetudományi Karának tanszékvezetője. 1984 óta Európa-szerte koncertezik. Repertoárján kitüntetett helyük van Hubay Jenő műveinek (Kassai Istvánnal valamennyi hegedű–zongora darabját lemezre vette) és kortárs szerzők versenyműveinek. 2012-ben a Magyar Művészeti Akadémia tagjává választották. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Boldogságra vagyunk teremtve, Honti Irén evangélikus lelkésznővel beszélgetünk. A lelkész, logoterapeuta arról a legfontosabb feladatunkról beszél, hogyan lehetünk boldogok, hisz arra vagyunk teremtve. Ma rendkívül sok dolog miatt szorongunk és vagyunk feszültek, egy indián törzsfőnök szerint rossz az európai ember közelében lenni emiatt. Sajnos sok igazság van ebben. Van egy ország, amelyben nem a GDP az ország fejlődésének mérője, hanem az, mennyire érzik magukat boldognak a tagjai! Mi az oka, hol tévesztünk célt, ki lehet-e a mai világ rohanásából, elvárás tengeréből lépni? Irénke válasza: kilépni nem, viszont változtatni lehet és kell! A mai számítógépek, már az emberi kreativitást is egyre ügyesebben oldják meg helyettünk, egy dolgot nem tudnak, szeretni és együtt érezni a másik emberrel. Tehát egyre világosabb, hogy mi is igazán az emberi élet feladata, mely egyedi és nem helyettesíthető: megtanulni szeretni és igazán boldognak lenni. Ehhez kapunk szívből jövő és gyakorlati tanácsokat a szakembertől, feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Queen. Ennek a szónak hallatán szinte mindenkinek a nagynevű rockbanda jut először az eszébe. Az együttes szinte mindent elért amit egy hasonló felállású banda csak elérhet. Ötven éves évfordulójukat ünneplik. Négy alkalommal játszom Queen számokat az elkövetkező hónapok során a Klasszikusok órájában. Hallgassák szeretettel!

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A legjobb szívű boszorkány

19:15 – Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Finta József- Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 10. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése.  2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony