Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 11. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! :Bödecs Pál- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Az idei Csipkekiállításról tájékoztat Szécsiné Rédei Éva a Csipkeház igazgatónője.  "Dicsérjük együtt az Urat!" - a mottója az idei csipkekiállításnak, mely május 21.-éig várja a a látogatókat! Az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is érkeztek a hímzett és csipke vallási szimbólumokat tartalmazó viseletek, egyházi kellékek. Természetesen a Csipkeház mindennapjaiba, életébe, terveibe is betekinthetünk igazgatónő segítségével. Tartsanak velünk és legyünk együtt büszkék nemzeti kincsünkre!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’örömkonyha:Tavaszi felfrissülés a konyhában Illés Lajossal. Megérkezett a jó idő és vele együtt a friss tavaszi zöldségek és gyümölcsök. Frissítsük fel ételeinket és menüsorunkat egy új salátával, körettel, melyet friss retekből, karalábéból esetleg rebarbarából is elkészíthetünk. A friss és ropogó ételeink elkészítésében Illés Lajos segít nekünk! Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A daganatos sejtek nem szeretik a sötétséget. Kiderül, hogyan lehet leszokni a cigarettáról. A szódabikarbóna segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében. Elpusztult a világ legöregebb pókja. Hihetetlen kép készült a Jupiterről. Hamarosan indul a világ leghosszabb repülőjárata. Sötétben világító növényeivel nyert díjat egy magyar feltaláló. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Nagy Sándor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató:Gyermek és családi programok Kiskunhalason - Mai adásunkban Nagy-Apáti Ivettel, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezetőjével beszélget magazinunk riportere, Horváthné Lovászi Márta. A riportból megtudhatjuk, hogy milyen tavaszi és nyári gyermeket - és családokat érintő programok lesznek városunkban. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Önindító adásunkban Torgyik Tamás tanár úrral beszélgetünk, aki dráma szakos tanár a Kalocsai Szent István Gimnáziumban. Feszegetjük a rögtönzés, színjátszás, és a dráma kapcsán felmerülő kérdéseket. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A legjobb szívű boszorkány

19:15 - Irodalom az éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30 – Hitvalló: Balanyi Károly

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 10. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése.  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony