Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 14. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! : Hozdik Zsolt  - Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Gyermekkori betegségekről beszélgetek dr. Petrekánits Zsuzsanna csecsemő-és gyerekgyógyász szakorvos, házi gyermekorvossal. Milyen veszélyek, betegségek leselkednek a közösségbe járó gyerekekre? Mit tegyen a szülő, ha gyermekének magas láza van, vagy csúnyán, szárazon köhög? A leggyakoribb kisgyermekkori betegségekről, himlőről, influenzáról, felső és alsó légúti betegségekről tudhatnak meg többet.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Szakál Aurél a Pesti Vigadóban nyílt Berki Viola életmű kiállításról mesél. Szakál Auréllal a Thorma János Múzeum igazgatójával beszélgettünk a Pesti Vigadóban nyílt Berki Viola életmű kiállításról. Szó volt a kiállítás megszervezéséről, a kiállított alkotásokról, Berki Viola művészetéről és munkásságáról. A kiállítás megnyitón a Szilaj Citerazenekar muzsikált, Berki Viola kedvenc dalaiból válogatva egy csokrot. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Vasné Horváth Olga a Gólyafészek Református Óvoda vezetője mesél a Kárpát- medencei szakmai találkozóról. 27. alkalommal valósult meg a református óvoda pedagógusok szakmai találkozója a Kárpát-medencében, melynek 2018-ban a 25. szülinapját ünneplő Gólyafészek óvoda adott otthont városunkban. A két napos rendezvényen a csodás előadások mellett péntek este a közös programokon közvetlenül cserélhettek gondolatokat, és pihenhettek az óvónénik. A részletekről Vasné Horváth Olga vezetőtől hallhatunk! Tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Dire Straits egy brit rockegyüttes volt, amelyet Mark Knopfler énekes-gitáros alapított 1977-ben. Az első formáció további tagjai voltak: David Knopfler (gitár), John Illsey (basszusgitár) és Pick Withers (dob). Bár az együttes a punk rock fénykorában alakult, mégis a klasszikus rockzene keretein belül működtek, olyan lecsupaszított hangzással, amely a modern, az arena rock túlprodukáltságába beleunt hallgatóközönségnek szólt. David és Mark a korai időszakukban a kocsmatulajdonosokat megkérték, vegyék le az együttes hangerejét, hogy a közönség tudjon egymással beszélgetni, miközben az együttes játszik – ez a fajta félrehúzódó magatartás szokatlan volt a rockzenében, ennek ellenére hamar sikeressé váltak világszerte. Több mint 120 millió lemezt adtak el. Az együttesről szóló műsor második részét hallhatják.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Galambok

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Hozdik Zsolt  - Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 2.- A paradigmaváltás 12 pontja 6. A teremtményi voltunk belátása. (Miért megy haza a tékozló fiú, és az atya miért fogadja vissza? A menyország kapujában – 100 pont.) 7. A kapcsolat fontossága. (John Gottman kutatásai.) 8. A kapcsolatok általi (társas) önazonosság. (Indiai mítosz az erényes királyról. Afrikai misszionárius. Jászai Mari emlékiratai.) 9. Egységben a legbelső önmagammal. 10. A saját esendőségemmel való (pozitív) kapcsolat. (Bohóc doktor.)  1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége