Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 14. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A király beszéde/The King's Speech/ angol film - dr.Téglás Péter filmajánlója. A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Vita vagy veszekedés? ( I. rész) –Grandpierre Méda disputa királynővel és Földi Teodor vitaverseny győztes diákokkal beszélgetünk. Közösségi vita – versenyvita, két típusa a vitának, melyek mindegyikében jeleskednek az Apáczai diákok! Közösségi vitában a megegyezés, míg a versenyvitában a győzelem a cél. Figyelem: vita és veszekedés, merőben más, jó, ha ezt idejekorán már megtanulják a fiatalok. A vita 0 % érzelem és 100 % értelem, szemben a veszekedéssel - vallják és gyakorolják a disputakör tagjai. Az ELTE híres gyakorló gimnáziumának öt éve működő és rendkívül népszerű vitaszakkörét Tóth László magyar tanár indította és vezeti. Az Apácai Disputások néhány napja nyerték meg sokadszorra az országos vitaversenyt Debrecenben. Alig néhány év alatt rendkívüli népszerűségre tett szert a szakkör és az ott folyó munka eredménye, hogy jelenleg 70 diák tagja valamilyen módon a közösségnek. Méda a kezdetektől gyakorolja a helyes és eredményes vitatkozást, sok versenyt nyert, és nagyon élvezi. Theo még 9.-es csak, alig fél éve gyakorolja a disputát és máris győztese az országos vitaversenynek társaival együtt! Halljuk és tanuljunk, miért és mire jó a helyes vita, no és miért rendkívül élvezetes is egyszerre!   Híradás a 2018-as debreceni országos vitaversenyről: https://dehir.hu/videogaleria/disputa-napot-tartottak-a-diakoknak/

11:00 – S’Örömkonyha: Nagyüzemi konyha - Fürtön Anikóval beszélgetünk. Fürtön Anikóval beszélgetünk, aki arról beszél, mi a különbség az otthoni főzés és a nagyüzemi főzés között. Milyen alapanyagokat használnak, mi a különbség a diétás és a normál menü között. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Knezsik Istvánnal,az Autós Nagykoalíció vezetőjével beszélgetünk.

14:00 – Sztárportré:Soltész Rezső: Csenget a postás? "Lesz most egy televíziós felvételem, ahol arra gondoltam hogy a Csenget a postás című dalt fogom elénekelni. Ez egy nagyon nagy sláger volt, a maga idejében. De rájöttem, hogy már nincs az, ami abban az időben volt, amikor nem volt SMS, nem volt e-mail, és mindenki írt, a postások pedig megrakott nagy táskával vitték a leveleket, és ismeretek mindenkit. Saját személyes élményem, amikor megjelent egyszer egy zöld Barkas busz, és kihoztak belőle 15 postás zsákot, és mondták, hogy a zsákokat majd kérik vissza. Autogram kérő levelek voltak, több ezer darab, súlyra is nagyon sok volt. Visszaválaszoltunk mindenkinek. Ez már nincs. Ma többnyire az történik, hogy csinálunk egy szelfit, közös képet a telefonnal, amit ki lehet tenni a facebookra, és akkor azt sokkal többen látják. Többnyire hölgyek, akik szeretnek engem, és nagyon imponáló, hogy sok középkorú rajongóm van, akik a lányaim is lehetnének, de mégis valamilyen értelemben megtalálom őket. Én így tudok fiatal maradni, lélekben legalábbis."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben:"Állítólag tánc nélkül is egész jól meg lehet lenni. Előfordult már, hogy fiatalok több hónapot töltöttek el úgy, hogy semmiféle bálon nem vettek részt, mégsem érte őket testi vagy szellemi károsodás; de ha egyszer hozzájutnak, ha egyszer egy kicsit is érezték a gyors mozgás örömét, bizony lomha népség, ha nem kívánja folytatni". A Talpig Civilben Magazin mai adásában bemutatjuk a Stúdió 2000 táncstúdiót. Vezetője, Juhász Ágnes nem csak a felkészülés, versenyzés szakmai részéről, hanem annak érzelmi töltetéről is beszél. Egy különös, izgalmas világba léphetnek be mindazok, akik meghallgatják műsorunkat! Fogadják szertetettel! (fotó forrása: halasmedia.hu)(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19: 15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Erdei Györgyné

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely - Évad eleji kérdések. Kérdések és válaszok. Bevezetés a sémák világába.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Akik életet cseréltek