Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 13. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel – Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: 10. Magyarok vására márc. 15-én a piactéren. Bús Józseffel és párjával Szilvivel beszélgetünk, mint a magyarok vásárának állandó főszervezőivel, a Hazatalálás Baráti Kör Egyesület vezetőiként szívügyüknek tekintik ezt a csodálatos rendezvényt, amely talán a legizgalmasabb, valóban interaktív ünneplési forma március 15-én, megtisztelve legszebb nemzeti ünnepünket. A programok izgalmasak, színvonalasak lesznek, mint szoktak is. Fél 12-kor kiegészül egy újdonsággal, a Semmelweis téri solymász bemutatóval, ahol 8-12 különös vadászmadár kerül testközelbe. Tartsanak velünk, hogy megismerjék a többi izgalmas programot!(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Soltész Rezső: Csenget a postás? "Lesz most egy televíziós felvételem, ahol arra gondoltam hogy a Csenget a postás című dalt fogom elénekelni. Ez egy nagyon nagy sláger volt, a maga idejében. De rájöttem, hogy már nincs az, ami abban az időben volt, amikor nem volt SMS, nem volt e-mail, és mindenki írt, a postások pedig megrakott nagy táskával vitték a leveleket, és ismeretek mindenkit. Saját személyes élményem, amikor megjelent egyszer egy zöld Barkas busz, és kihoztak belőle 15 postás zsákot, és mondták, hogy a zsákokat majd kérik vissza. Autogram kérő levelek voltak, több ezer darab, súlyra is nagyon sok volt. Visszaválaszoltunk mindenkinek. Ez már nincs. Ma többnyire az történik, hogy csinálunk egy szelfit, közös képet a telefonnal, amit ki lehet tenni a facebookra, és akkor azt sokkal többen látják. Többnyire hölgyek, akik szeretnek engem, és nagyon imponáló, hogy sok középkorú rajongóm van, akik a lányaim is lehetnének, de mégis valamilyen értelemben megtalálom őket. Én így tudok fiatal maradni, lélekben legalábbis."

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Nyugat-Dunántúl, Sopron és Fertő-tó környéke.  

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A király beszéde/The King's Speech/ angol film - dr. Téglás Péter könyv és filmajánlója. A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

14:00 – Önindító: Adásunk vendége az Allen Memories nevű zenekar, akik tömören szólva rock zenével foglalkoznak. Megismerkedhetünk a zenekar történetével és tagjaival, akik nem mások, mint Szőke Dániel (dob), Lintner Zoltán (basszusgitár), Bognár Tamás (ritmusgitár, ének). Hogy hol, és mikor találkozhatunk velük? A riport alatt ezt is megtudhatjuk. https://www.facebook.com/allenmemoriesmusic/ (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Fellélegezhetnek a mogyoróallergiások. A sok takarítás nem tesz jót a tüdőnknek. A parfüm ugyanolyan légszennyező, mint a kipufogógáz. Laboratóriumban növesztett csontot ültettek emberbe. Miért látunk jobban, ha hunyorítunk? A szemből jósolja meg a szívproblémákat a mesterséges intelligencia. Robotorvos kezdte meg működését egy kínai kórházban. Nagy mennyiségben találtak vízpárát egy exobolygó légkörében. Kiderítették, mi melegíti fel a Nap légkörét.

19:00  - Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30- Hitvalló: Fábry Kornél 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi-Nagy Márió(ismétlés),  Lélekműhely - Évad eleji kérdések. Kérdések és válaszok. Bevezetés a sémák világába.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az elveszett cirkáló és Rejtő Jenő - Akik életet cseréltek