Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 12. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Adásunkban Forgács Bencével beszélgetünk, aki közgazdaságot tanul. Fordulatokkal teli pályaképét most megosztja velünk. Hogyan alakult az egyetem váltása? Érdemes-e váltani, ha mégsem tetszik az adott iskola? Ezekre a kérdésekre mind választ kaptok, persze ha végig hallgattok minket!

11:00 – Talpig civilben: A Talpig civilben mai adásában a kiskunhalasi Kolping családot és Gál Istvánné Irénkét mutatjuk be. Igen, család, de nem a megszokott értelemben! Ha kíváncsiak,  hogy miről is van szó, hallgassák meg műsorunkat! Nem fogják megbánni!

12:00- Retro magazin:153- Lélekmód: Híres Halasiak sorozatunkban Zádory Édua Amarilla nemzetközileg elismert hegedűművészt ismerhetik meg

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Közösségek háza februári programjairól Király Gábor programszervező mesél. Már kapható a tavaszi színházbérlet, három vidám darabot láthatnak, akik nem maradnak le róla! Egymás utáni három napon is várja a látogatókat a szervezők csapata! Február 13-án kedden Paskó Csaba atya, lelkész, szabadkai kórusvezető és szakács mesél és süt szalagos fánkot! Február 14-én szerdán 14 órától KEF drogmegelőző élményalapú előadásra kerül sor, majd csütörtökön a festészet kedvelőinek kedveskedik a Közösségek háza. Csütörtökön 18 órától az országosan is elismert ifj. Kunhegyesi Ferenc cigány festőművész alkotásaiból nyílik tárlat, melyet a róla írott könyv bemutatója kísér. Mind a festőművésszel, mind az íróval személyesen lehet találkozni, beszélgetni. Természetesen még sok érdekes februári eseményről hallhatnak, tartsanak velünk!

14:00 – A tudomány mai állása:Új módszerrel küzdenek az Alzheimer-kór ellen. Teljesen elpusztította a daganatokat egy új, egereken alkalmazott rákterápia. Már napi egy szál cigaretta is veszélyes lehet. Az e-cigaretta növelheti a rák kockázatát. Megfejtették a világ legtitokzatosabb könyvének az egyik sorát. Először mondott emberi szavakat egy kardszárnyú delfin.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Miss Bee - Somorjai Ilona: "Eckhart Tolle-s vagyok!" A kilencvenes évek ikonikus lánycsapata, a Bestiák egykori énekesnője szerint „nagyon sokan hajlamosak a múltnak élni, és főleg azoknak a sérelmeknek, fájdalmaknak, amik érték őket, és ezzel gyakorlatilag mérgezik a saját jelenjüket.” Az elméjük teremtette rossz gondolatok mögött, valójában a sebzett ego van. Ez a világszemlélet Eckhart Tolle spirituális tanító könyvei révén lett világszerte ismert, és ez az, amivel az énekesnő is a leginkább tud azonosulni. Íme néhány Tolle gondolat: Fogadd el azt, ami van! Akárhol is vagy, légy ott teljesen! A most az egyetlen hely, ahol az élet föllelhető. Amikor elfogadod azt, ami van, minden pillanat a legjobb - ez a megvilágosodás. Mi az alapvető illúzió? A gondolattal való azonosulás. Ilona azt mondja magáról: „Tolle-s vagyok, nagyon sokat segített nekem. Ez nem azt jelenti, hogy más megközelítésre nem vagyok nyitott, de nekem nagyon bejött, ahogy ő ezt az egészet megmagyarázza. ”A jelenleg ceremóniamesterként is tevékenykedő Miss Bee művésznéven is ismert Ilona az énünk pozitív szerepét nem söpri a szőnyeg alá, viszont azt mondja: „Az ego hangját jobb lenne picit elcsendesíteni. Amikor az ego felülkerekedik az elméden, és azt gondolja magáról, hogy egy önálló lény - rögtön becímkézi az embereket, és ahhoz mérten nyilvánul meg.” (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Bolhavári Sütkérezde

19:15 - Irodalom az Éterben:  Homérosz - Odüsszeia

20:30 – Hitvalló: Birinyi József 1. rész

21:00 – Serkenj fel (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs