Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 12. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyész könyv- és filmajánlója:Aurora Borealis - Északi fény. A Port.hu rezüméje szerint: Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A filmet Mészáros Márta rendezte, egyben a forgató-könyvet, másokkal együtt ő írta. A főszereplők egyike Töröcsik Mari. Mészáros Márta a magyar filmművészet ikonikus alakja, egyéni sorsa a magyar közelmúlt eszenciája. A 82 éves rendező, Budapesten született, de 1935–1946 között a Szovjetunióban élt. Moszkvában az Össz-szövetségi Állami Filmfőiskolán szerzett filmrendező diplomát 1956-ban. Törőcsik Mari (Pély, 1935. november 23. –) a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Törőcsik Mari a legtöbbet díjazott magyar színésznő. Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is. 2017-ben a Forbes őt választotta a 4. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Tortasütés mesterfokon. Rambala Rékával beszélgetünk, aki jelenleg cukrásznak készül és a torták világába kalauzol bennünket. Elárulja, hogy mi a jó piskóta titka és milyen díszítési technikákkal tehetjük szebbé tortánkat. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Kevésbé kell tartani majd a jégveréstől. Sosem látott jelenséget figyeltek meg a tudósok az óceánban. Csökken az IQ-nk a technológia miatt. A koffein lehet a kulcs a Parkinson-kór diagnosztizálásában. Gyorsabban kimutathatók a téli vírusok. Elvont alakzatok segítségével fejlesztenek bionikus mű-szemet. (ismétlés)  

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Emilio

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Események az elmúlt hétről. Farkasné Wodring Zsuzsa kiemelt bűnmegelőzési főelőadó vázolja számunkra az elmúlt hetek eseményeit. Szó esett a bizonyítványosztásról és a kirándulások veszélyeiről.

14:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek c. magazinban ma a kiskunhalasi Semmelweis Kórház újonnan kinevezett főigazgatójával, Dr. Szepesvári Szabolcs főorvos úrral beszélgetünk. A riportban a kezdetektől követhetjük életpályáját, melye sok érdekes, elgondolkodtató tanulságot tartalmaz. Fogadják szeretettel! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Magyar érettségiről - Palásti Károly tanár úrral a Szilády Áron Gimnázium pedagógusával a magyar érettségiről beszélgetünk. Elemzést kapunk mind közép, mind emelt fokú érettségi feladatokról. Megismerhetjük Tanár úr rövid pályaképét és meghallgathatunk tőle egy Ady verset is. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Az Útitárs és  A császár új ruhája

19:15 - Irodalom az éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 - Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 2. (jellemzők, párkapcsolat)

21:00 – Életutak: Hitvalló - Dr. Bagdy Gábor 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya