Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 13. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Az okt.20-i kiskutatók délutánjára invitál Somogyvári Rita sziládys tanárnő. Néhány év szünet után újraindul a Szilády laboratóriumában a Kis kutatók Délutánja. Megújult formában 2017 októberétől több tantárgy keretében is zajlanak kísérletek, melyben részt vehetnek a nebulók! Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Hopfanatic nyílt nap - élménybeszámoló. Ti is úgy gondoljátok, hogy egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl? Mi határozottan! Mert ez valami SZUPER volt! Ugyanis szombaton került megrendezésre a HOPFANATIC Sörfőzde első nyílt napja, ahol TÖBB SZÁZAN voltatok kíváncsiak arra, hogyan készülnek a díjnyertes halasi sörök. Emellett lehetőség volt a jobbnál jobb ételeket (Kiss Tomi saját termesztésű chilijéből készült chilis babot, BBQ cafatos szendvicset és gyrost) a legfinomabb sörökkel leöblíteni! Estére is nagyon sokan maradtatok, amikor is DJ Csongi egy fergeteges bulit csapott! A HOPFANATIC csapata köszöni nektek, hogy jelenlétetekkel emeltétek eme különleges nap fényét! Találkozzunk legközelebb is! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Vásárlás nélkül is látható, hogyan nézne ki a bútor otthon. Az egészséges táplálkozás új irányelvei. Hallgasson a belső biológiai órájára, ha sokáig szeretne élni. A legjobb alvási pozíció. Bárhova elutazhatunk a Földön majd 60 perc alatt, de a Mars sem elérhetetlen. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Krisz Rudi

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Áttekintés, felhívások, programok - Farkasné Wodring Zsuzsával, bűnmegelőzési főelőadóval beszélgetünk. A Halasi Kaleidoszkóp adásában áttekintést kapunk az elmúlt időszakban történt eseményekről, programokról, Farkasné Wodring Zsuzsa bűnmegelőzési főelőadótól.

14:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk 2. rész. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Egy zenész pályaképe - Lobó-Szalóky Lázár. Az iskolákról, oktatásról, és a zenekarról beszélgettem Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével és frontemberével. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 - Irodalom az éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 - Lélekműhely: A párválasztás hiánymotivált, illetve elégtelen okai 2. Ismétlés. 5. Külső kényszer, vagy megfelelni vágyás. 6. Éretlen, infantilis okok. 7. Jön a baba.

21:00 – Életutak: Hitvalló -  Pogány Gábor Benő 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár